Ce este pensia privată obligatorie Pilon II și la ce îmi folosește

Publicat in Eveniment 25 Octombrie 2021 561 ori
Google+ WhatsApp
Ce este pensia privată obligatorie Pilon II și la ce îmi folosește
Ce este pensia privată obligatorie Pilon II și la ce îmi folosește

Românii economisesc deja pentru pensie și contribuie lunar pentru pensiile private, însă foarte puțini știu ce reprezintă această pensie și cum le va fi de ajutor pe viitor.
Pensia privată reprezintă suma plătită periodic participantului la un fond de pensii administrat privat sau beneficiarului acestuia, în mod suplimentar şi distinct față de cea furnizată de stat.

 

În România, aderarea la un fond de pensii administrat privat este obligatorie pentru persoanele cu vârste până la 35 de ani, care se află în evidențele Casei Naționale de Pensii Publice ca fiind plătitoare de contribuții de asigurări sociale. Persoanele până la 45 de ani pot adera la Pilonul II în mod voluntar.

Cum funcționează? Practic, după semnarea actului de aderare, o cotă din contribuția personală de asigurări sociale este direcționată către fonduri de pensii administrate privat până la obținerea pensiei private.
În prezent, contribuția reținută la sistemul public de pensii este de 25% din salariul brut, din care 3,75% sunt redirecționați către un fond de pensii administrat privat de entități specializate.

Sumele acumulate în conturile de pensii private, cărora li se adăugă randamentele obținute din investiții, vor reprezenta, în momentul pensionării, un venit suplimentar față de pensia din Pilonul I, de stat.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.