Teleportare imaginară în perioada medievală. Locul impresionant se afla in Prahova

Publicat in Eveniment 12 Octombrie 2021 766 ori
Google+ WhatsApp
Teleportare imaginară în perioada medievală. Locul impresionant se afla in Prahova
Teleportare imaginară în perioada medievală. Locul impresionant se afla in Prahova

Teleportare imaginară în perioada medievală. Prahova deţine locul impresionant unde viaţa cotidiană medievală parcă prinde viaţă. Este vorba despre Conacul "Pană Filipescu" de la Filipeştii de Târg.

Secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, conacul a fost deschis publiculuiîn urmă cu cinci ani. Construcţia, monument istoric. a fost ridicată în jurul anului 1650 de către Pană Filipescu, ginerele postelnicului Constantin Cantacuzino

Expoziția sa permanentă recreează viața cotidiană medievală în secolele XVII-VIII și urmărește evoluția celor două familii, Cantacuzino și Filipescu, de-a lungul timpului., prin machete ale principalelor ctitorii cantacuzine din județul Prahova, cărți vechi bisericești icoane, copia fidelă a unei tiparnițe de secol XVIII, podoabe și veșminte de epocă etc.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.