Situatia chiriasilor Parcului Industrial Plopeni a devenit critica. Sute de angajati risca sa ramana fara loc de munca. Uzina Mecanica si Electrica nu misca un deget pentru remedierea avariei

Publicat in Eveniment 04 Octombrie 2021 Actualizat: 04 Octombrie 2021 1390 ori
Google+ WhatsApp
Situatia chiriasilor Parcului Industrial Plopeni a devenit critica. Sute de angajati risca sa ramana fara loc de munca. Uzina Mecanica si Electrica nu misca un deget pentru remedierea avariei
Situatia chiriasilor Parcului Industrial Plopeni a devenit critica. Sute de angajati risca sa ramana fara loc de munca. Uzina Mecanica si Electrica nu misca un deget pentru remedierea avariei

Problema alimentarii cu energie electrica a consumatorilor persoane juridice care platesc chirii de mii de euro in Parcul Industrial Plopeni nu s-a rezolvat nici pana astazi, la mai bine de doua luni de la izbucnirea incendiului care a afectat un transformator care deservea intreaga zona.

Despre eforturile financiare pe care firmele chiriase le fac zi de zi, am scris in detaliu aici: http://ph-online.ro/administratie/item/120461-indiferenta-falimenteaza-parcul-industrial-plopeni-nici-dupa-o-luna-electrica-nu-a-rezolvat-problema-curentului-electric

Este vorba, in unele cazuri, de zeci de mii de euro cheltuiti de societatile afectate de intreruperea alimentarii cu energie electrica, bani care se duc pe inchirierea de generatoare si consumul de curent generat, cheltuieli care pun o presiune financiara mult prea mare pe firmele chiriase. Astfel, multe dintre ele iau in calcul varianta relocarii, in timp ce pentru altele, scenariul inchiderii definitive a fabricilor se apropie tot mai mult de realitate. Ambele masuri, insa, vor crea pagube de ordin economic majore, dar, mai ales, de ordin social, intrucat vorbim despre sute de angajati care ar putea ramane fara loc de munca in pragul iernii. Din punct de vedere economic, contributia la bugetul judetului Prahova al firmelor chiriase este una majora, astfel ca autoritatile judetene ar trebui sa fie extrem de preocupate de rezolvarea situatiei.

Totodata, potrivit surselor noastre, au existat intentii serioase de declansare a mai multor greve spontane si proteste din partea chiriasilor si angajatilor acestora, calmate de speranta ca problema va fi rezolvata in curand. Insa, in ultima vreme, presiunea este tot mai mare astfel ca asemenea rabufniri ar putea avea loc oricand.

Potrivit informatiilor pe care le detinem, Bialetti, una dintre cele mai mari societati care isi desfasoara activitatea in Parcul Industrial Plopeni si unul dintre cei mai mari contributori la bugetul judetului din perspectiva prezentata anterior, a facut demersuri disperate pentru ca problema alimentarii cu energie electrica sa fie rezolvata, iar asta a presupus, se pare, timp pierdut si multe solicitari adresate tuturor institutiilor abilitate: ANRE, Ministerul Economiei, Ministerul Energiei, Electrica si Consiliul Judetean.

In prezent, vinovate de acest blocaj sunt Uzina Mecanica Plopeni si Electrica, fiecare in parte responsabile cu remedierea avariei produse in sala de conexiuni 6kV în Stația de transformare Plopeni. Pe de o parte, in sarcina Uzinei Mecanice revine transportul si montarea noilor echipamente, iar pe de cealalta parte, SDEE, in baza conventiei de lucrari, este responsabila sa efectueze controale si verificari pentru a se asigura ca echipamentele sunt corect montate, in conformitate cu specificatiile Electrica, cea de la care provine transformatorul de schimb.

Facem precizarea ca UMP nu a raspuns solicitarilor presei nici pana astazi, solicitari depuse in data de 7 septembrie, singurele informatii care ne-au ajuns la redactie fiind oferite de Electrica (SDEE Ploiesti) si in care ni s-a spus ca transformatorul a fost preluat pentru transport si montare pe data de 6 septembrie. (Aici, raspunsul SDEE Ploiesti: http://ph-online.ro/administratie/item/120578-oficial-parcul-industrial-plopeni-ar-urma-sa-aiba-in-curand-curent-electric-care-e-situatia-la-zi).

Daca transformatorul a ajuns la destinatie, daca s-au intreprins actiuni de montare sau care sunt motivele pentru care nici pana astazi nu exista curent in Parcul Industrial Plopeni sunt informatii ce par bine tinute la sertar de UMP. Pentru asta, redactia noastra a transmis o noua solicitare Uzinei Mecanice, Parcului Industrial si SDEE Ploiesti, insa sansele de a primi un raspuns sunt minime, tinand cont ca prima solicitare a ramas fara rezultat.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.