Aproape trei milioane de elevi s-au întors în bănci. Însă, sunt și excepții

Publicat in Eveniment 13 Septembrie 2021 Actualizat: 13 Septembrie 2021 263 ori
Google+ WhatsApp
Aproape trei milioane de elevi s-au întors în bănci. Însă, sunt și excepții
Aproape trei milioane de elevi s-au întors în bănci. Însă, sunt și excepții

Vacanța de vară s-a sfârșit, iar de luni aproape trei milioane de elevi se întorc în bănci. Cel puțin acest lucru ar fi trebuit să se întâmple în toate localitățile care au rata de infectare mai mică de șase.

Nu se întâmplă, însă, din cauza problemelor de infrastructură.

La nivel național, 4.700 de elevi vor fi obligați să înceapă școala în sistem online pentru că unitățile de învățământ se află încă în proces de renovare. Chiar dacă aceste probleme ar fi trebuit să fie rezolvate din timp, oficialii se mândresc cu faptul că 99,7% dintre elevi și preșcolari vor putea merge la scoală cu prezență fizică.

Florin Cîțu, premierul României: "Vreau să menținem anul acesta cu prezență fizică și, de aceea, trebuie să ne asigurăm că regulile pe care le-am stabilit sunt respectate în fiecare zi."

Însă, peste șapte mii de elevi vor fi nevoiți să învețe tot online.

Citește și
Cîmpeanu: Părinţii pot participa la festivităţile de începere a anului şcolar, în funcţie de condiţiile fiecărei şcoli

2400 dintre ei sunt din localități în care rata de infectare a trecut de șase. În celalalte cazuri, problemele sunt de infrastructură - 18 școli din toată țara nu sunt pregătite să îi primească.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: "Au rămas peste 200 de unități în care nu există nici autorizația de la DSP și în care lucrurile sunt în curs de rezolvare. Sunt probleme rămase cu cele 256 de școli în care n-au putut fi identificate izolatoare. Din perspectiva celor 139 de unități care aveau probleme cu instalațiile de încălzire, în mare parte, s-au rezolvat."

În școlile din țară sunt acum și stocuri suficiente de materiale de dezinfecție și igienă, dar și 30 de milioane de măști, spune ministrul Educației.

Festivitățile de începere a anului școlar vor fi organizate în aer liber și vor dura cel mult o oră și jumătate. Pot veni și părinții, în funcție de condițiile din fiecare școală. Masca este obligatorie.

Mihaela Ștefan, inspectorul școlar general al Capitalei: "Am încredere că mâine festivitățile de deschidere se vor derula în cele mai bune condiții. Mai cu seama că, în tot acest timp, am asigurat toate acele materiale igienico sanitare și măsurile în acest sens: fluxuri, intrări, ieșiri."

În mod special, Inspectoratul Școlar din Iași a decis să îi testeze pe toți copiii din județ, la zece materii.

Sunt teste unice, iar profesorii vor să afle, în urma acestui experiment, cât de bine stăpânesc materia elevii, după un an și jumătate de pandemie și numeroase cursuri online. În funcție de rezultate, programa ar putea fi modificată.

Acest an școlar are 34 de săptămâni.

Vacanța de iarnă marchează și finalul primului semestru care este mai scurt, și care are doar 14 săptămâni.

Al doilea semestru începe pe 10 ianuarie și are 20 de săptămâni. În această perioadă se va desfășura și programul "Școala altfel", urmat de vacanța de primăvară. Anul școlar se va încheia pe 11 iunie 2022 pentru majoritatea elevilor.

Unii se vor bucura de o vacanță fară griji, alții se vor pregăti pentru bacalaureat și evaluările naționale.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.