Naşterea Maicii Domnului 2021. Ce nu ai voie să faci de Sfânta Maria Mică

Publicat in Eveniment 06 Septembrie 2021 1354 ori
Google+ WhatsApp
Naşterea Maicii Domnului 2021. Ce nu ai voie să faci de Sfânta Maria Mică
Naşterea Maicii Domnului 2021. Ce nu ai voie să faci de Sfânta Maria Mică

Naşterea Maicii Domnului, cunoscută în popor şi ca Sfânta Maria Mică, este o sărbătoare foarte importantă pentru creştinii din întreaga lume, motiv pentru care este marcată în calendarul ortodox cu cruce roşie.

Calendar ortodox 8 septembrie 2021. Sărbătoare cu cruce roşie de Naşterea Maicii Domnului pentru ortodocşi şi catolici din întreaga lume. Sfânta Maria Mică, aşa cum este cunoscută în popor, este prima mare sărbătoare din cursul anului bisericesc, care a început la 1 septembrie.

Potrivit Bisericii Ortodoxe, sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului a fost stabilită în cea de-a opta zi de la începerea noului an bisericesc, întrucât cifra opt simbolizează viaţa fără sfârşit.

Potrivit Sfintei Tradiţii, Drepţii Ioachim şi Ana au dus-o pe Maria la templu încă de la împlinirea vârstei de 3 ani, unde a rămas până la adolescenţă.

În tradiţia creştină, dar şi în cea musulmană, Sfânta Fecioară Maria este cinstită aşa cum se cuvine, întrucât aceasta a rămas prin minune fecioară în timpul conceperii şi naşterii lui Iisus Hristos.

Calendar ortodox 8 septembrie 2021. Tradiţii şi obiceiuri de Naşterea Maicii Domnului
În calendarul popular, sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului marchează hotarul dintre vară şi toamnă. Potrivit tradiţiei, această sărbătoare anunţă bătutul nucilor, culesul viilor, al ogoarelor şi semănatul grâului, orzului şi secarei de toamnă.

Femeile obişnuiesc să împartă struguri şi prune pentru sufletele celor adormiţi, ca să primească şi ei din roadele toamnei, "pe cealaltă lume".

De sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului, se spune că rândunelele pleacă spre zone mai calde, iar insectele încep să se ascundă în pământ.

Din această zi, plantele de leac îşi pierd puterea tămăduitoare, apele se răcesc şi încep tărgurile şi iarmaroacele.

Casa în care arde candela la icoana Maicii Domnului, va fi binecuvantată cu armonie şi întelegere şi ferită de foc, de vijelie sau grindină, de rele şi nenorociri.

Conform tradiţiei populare, de Naşterea Maicii Domnului se spune că, sunt ascultate mai ales rugăciunile soţilor care vor să aibă copii, ale femeilor însărcinate, pe care Sfânta Fecioară Maria le va ajuta să aibă o naştere uşoară.

Calendar ortodox 8 septembrie 2021. Ce să nu faci de Naşterea Maicii Domnului
Fiind o sărbătoare marcată cu cruce roşie în calendar ortodox, nu se fac treburi gospodăreşti, nu se spală rufe şi nu se face curăţenie în casă, ca să nu se atragă răul.

Bărbaţii nu au voie să meşterească sau să facă treabă prin gospodărie, iar femeile nu au voie să coasă, pentru a nu atrage răul asupra lor şi a familiilor lor.

În unele zone ale ţării există superstiţia conform căreia dacă găteşti înainte sau după Sfânta Maria Mică, ţi se varsă oala cu mâncare şi îi arde pe copii.

Tot de sărbătoarea Naşterea Maicii Domnului nu e voie să se aprindă focul în casă, oricât ar fi de frig, fiindcă aduce ghinion şi boală.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.