Carp, singurul câine de intervenție al Salvamont Prahova, lovit în burtă de o turistă

Publicat in Eveniment 31 August 2021 1987 ori
Google+ WhatsApp
Carp, singurul câine de intervenție al Salvamont Prahova, lovit în burtă de o turistă
Carp, singurul câine de intervenție al Salvamont Prahova, lovit în burtă de o turistă

Incident trist petrecut, ieri, pe munte! Întâmplarea, povestită se Sergiu Frusioniu, salvator montan în cadrul Salvamont Prahova, atrage încă o dată atenția aspra educației pe care unii dintre drumeții care ajung pe traseele din Bucegi.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, preluată și de Salvamont România, Sergiu Frusioniu povestește cum Carp, singurul câine de salvare montană din Prahova, a fost lovit în burtă, ieri, de o turistă aflată cu niște prieteni pe Jepii Mari.

Iată mai jos, integral, mesajul lui Sergiu Frusioniu:

"Astăzi, Carp a fost lovit de un pantof roz.

Totdeauna am fost apărătorul așa-zișilor «pantofari», am empatizat cu aceștia gândind că vor și ei să vadă muntele și că nu trebuie să investească o mică avere în echipament pentru a putea, mai ales că nu toți își permit să îl achiziționeze. Muntele este pentru toată lumea și m-am opus totdeauna oricărei îngrădiri a accesului la acesta. Și eu am urcat cu teniși când eram mic și am crescut mare, dar nu încurajez deloc asta.

Astăzi am ieșit la o alergare cu Carp pe Jepii Mici la urcare și Jepii Mari la coborâre. Carp, cel mai bun prieten al meu, dar și colegul meu, când alergăm, este cu câțiva metri în fața mea. De obicei, oamenii, când îl văd, se bucură și încearcă să interacționeze cu el. Astăzi nu a fost ca de obicei, la coborârea pe Jepii Mari, am întâlnit o domniță însoțită de doi flăcăi la care am strigat din timp să nu se sperie de cățel deoarece vegetația abundentă nu îl lăsa să se vadă decât când era foarte aproape. Domnița, cea avertizată în prealabil, se sperie inexplicabil și îi aplică un șpiț în burtă, aruncându-l în jnepenii care l-au salvat de o cădere potențial fatală. Am dat din cap dezaprobator și mi-am continuat alergarea, oprindu-mă după ceva zeci de metri pentru a-l pupa.

Unde vreau să ajung este: dacă ești terifiat de munte și trebuie să sufli în vuvuzele non stop, să asculți muzică în boxe portabile și să lovești animale doar că iți e frică de tot ce mișcă, te rog, stai acasă sau găsește-ți altă activitate. Muntele nu e de tine și e ok!

Cu siguranță voi fi întrebat de ce nu m-am oprit la cei trei, iar răspunsul este: cu siguranță totul ar fi degenerat în violență și aș fi fost nevoit să mă apăr ceea ce, cu siguranță, nu ar fi făcut cinste însemnelor de pe tricoul meu roșu și s-ar fi opus eticilor mele personale la adresa locului meu de muncă.

S. În viitor mă aștept să fim îmbăiați cu spray de urs, și eu, și Carp, luând în considerare că regimul de vânzare a acestora este același ca și al deodorantului."

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.