Recomandări importante pe caniculă. Atenție ce haine purtați când ieșiți din casă

Publicat in Eveniment 29 Iulie 2021 260 ori
Google+ WhatsApp
Recomandări importante pe caniculă. Atenție ce haine purtați când ieșiți din casă
Recomandări importante pe caniculă. Atenție ce haine purtați când ieșiți din casă

Avem recomandări importante pentru zilele cu temperaturi ridicate prin care trecem. Recomandările pe caniculă vizează atât persoanele sănătoase, cât și cele cu boli cronice, dar și bătrânii, cât și copiii.

Evitați, pe cât posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11 – 18. Daca aveți aer condiționat, reglați aparatul astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mica decât temperatura ambientala.

Vestimentația este foarte importanta în aceste zile. Purtați pălării de soare, haine lejere și ample, din fibre naturale, de culori deschise atunci când ieșiți din casa.

Beți zilnic intre 1,5 – 2 litri de lichide, fară a așteptă să apară senzația de sete. În perioadele de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă sau echivalentul acestuia la fiecare 15 – 20 de minute. Spre exemplu și o doza de iaurt produce aceeași hidratare că și un pahar de apă. Foarte multe persoane nu consuma suficiente lichide pe parcursul zilei, astfel încât apare starea de deshidratare și apoi sincopa. Deshidratarea reprezintă

al treilea factor favorizant pentru leșinul în soare. Nu trebuie să uitam nici de alimentație. Consumați fructe și legume proaspete pentru că acestea conțin o mare cantitate de apă și astfel ne vor ajuta să rămânem hidratați cât mai mult timp. Evitați mâncărurile grele și mesele copioase.

Nu consumați alcool deoarece acesta favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de lupta a organismului împotrivă căldurii. Evitați băuturile cu conținut ridicat de cofeina sau de zahar deoarece acestea sunt diuretice și ne vor deshidrata. Puteți face dușuri călduțe pe tot parcursul zilei pentru că astfel vă veți răcori în mod natural.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.