O nouă ediţie a Colocviilor societăţii prahovene de antropologie generală

Publicat in Eveniment 27 Iulie 2021 471 ori
Google+ WhatsApp
O  nouă ediţie a Colocviilor societăţii prahovene de antropologie generală
O nouă ediţie a Colocviilor societăţii prahovene de antropologie generală

Până pe data de 30 iulie a.c., la Cheia au loc Colocviile societății prahovene de antropologie generală, o manifestare ce se dorește a fi de tradiție, anul acesta desfășurându-se cea de- a V-a ediție. Organizată de Centrul Județean de Cultură Prahova în parteneriat cu Liceul Tehnologic ,,Constantin Cantacuzino” Băicoi, acțiunea din acest an își propune să valorifice toate tipurile de discurs antropologic, să încurajeze cercetarea științifică și să promoveze rezultatele acesteia.

De altfel, potrivit organizatorilor, începând cu anul 2020, Colocviile societății prahovene de antropologie generală se desfășoară în Prahova, în localitatea Cheia, sub forma unei tabere cu profil științific, oferind astfel un cadru adecvat pentru dezbatere, comunicare, schimb de idei, fiind pus în valoare, de altfel, exact scopul înființării Centrului Județean de Cultură Prahova. Instituție publică de cultură, aflată în subordinea Consiliului Județean Prahova, Centrul Judeţean de Cultură este axat pe cercetarea, conservarea și valorificarea patrimoniului cultural, desfășurarea activităților de învățământ artistic în spiritul educației permanente a societății, cunoașterea și promovarea valorilor culturii naționale și universale prin diferitele genuri ale artei.

De adăugat și faptul că de numele acestui colocviu este legat și Anuarul societății prahovene de antropologie generală, aflat acum la numărul 6, care va fi prezentat cu prilejul acestei manifestări, în cadrul programului urmând să fie susținute conferințe, sesiuni de comunicare, prezentări de carte, iar aplicațiile de teren vor avea ca scop familiarizarea invitațiilor cu patrimoniul cultural local.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.