Ziua porţilor deschise la Rezervaţia Arheologică de la Târgşoru Vechi

Publicat in Eveniment 27 Iulie 2021 240 ori
Google+ WhatsApp
Ziua porţilor deschise la Rezervaţia Arheologică de la Târgşoru Vechi
Ziua porţilor deschise la Rezervaţia Arheologică de la Târgşoru Vechi

Iubitorii de istorie și arheologie sunt așteptați astăzi, începând cu ora 11.00, la baza Rezervației Arheologice Târgșoru Vechi, pentru a afla mai multe informații cu privire la istoricul și cercetările întreprinse în acest important sit arheologic prahovean. Evenimentul este organizat de Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Prahova.

 

Potrivit organizatorilor evenimentului, locul de întâlnire este la baza rezervaţiei, situată la la aproximativ 8 km vest de municipiul Ploiești, pe partea dreaptă a șoselei Ploiești – Târgșor, cu precizarea că evenimentele vor începe cu omagierea arheologilor Gheorghe Diaconu și Dan Lichiardopol, urmată de vizitarea expoziției de sit, care prezintă istoricul cercetărilor și monumentelor arheologice identificate și supuse analizei, de la Târgșoru Vechi. Cercetarea arheologică în perimetrul actual al rezervaţiei a fost demarată în anul 1956, săpăturile arheologice fiind efectuate în vara anului 1956 pe teritoriul fostului târg medieval de la Târgşor, fiind planificate de Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei Române şi realizate cu fondurile Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova (atunci Muzeul de Istorie al Regiunii Ploiești). Astfel, cercetările arheologice întreprinse pe malurile pârâului Leaota au scos la lumină urme de locuire ce definesc toate epocile din paleoliticul superior şi până în secolul al XIX-lea.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.