Scrisoare deschisa/ Medicii solicită respingerea legii vaccinării obligatorii

Publicat in Eveniment 26 Iulie 2021 3609 ori
Google+ WhatsApp
Scrisoare deschisa/ Medicii solicită respingerea legii vaccinării obligatorii
Scrisoare deschisa/ Medicii solicită respingerea legii vaccinării obligatorii

Medicii solicită respingerea legii vaccinării obligatorii. Un grup de peste 100 de medici a trimis o petiție către membrii Camerei Deputaților și Parlamentului României prin care solicită respingerea proiectului de lege privind vaccinarea obligatorie a persoanelor în România (PLx 399/2017). „Nu suntem împotriva vaccinării în sine, suntem împotriva obligativității vaccinării, suntem pentru consimțământul informat al pacientului", afirmă medicii printre care se află Astărăstoae Vasile, medic primar anatomie patologică, medic primar medicină legală, fost președinte al Colegiului Medicilor din România, În document, medicii aduc o serie de argumente pe care le prezentăm mai jos:

1. SIGURANȚA VACCINURILOR ESTE O PROBLEMĂ REALĂ, RECUNOSCUTĂ CHIAR DE ORGANIZAȚIA MONDIALĂ A SĂNĂTĂȚII

În decembrie 2019, în cadrul summitului global al Organizației Mondiale a Sănătății referitor la siguranța vaccinurilor, numeroși experți internaționali au ridicat probleme legate de scăderea încrederii populației în vaccinare şi lipsa studiilor adecvate referitoare la siguranța vaccinurilor 1. Vaccinurile sunt injectate în primul rând persoanelor sănătoase, dar în prospectele vaccinurilor sunt enumerate multiple reacții nedorite, ce pot apărea după injectare 2, 3, 4. Unele dintre acestea sunt boli invalidante permanente: convulsii, paralizii, encefalopatii (afectări ale creierului), șoc anafilactic. Chiar dacă aceste efecte nu apar la absolut toate persoanele vaccinate, la nivelul de cunoaștere medicală actual, nu avem metode să prevedem cu exactitate care persoane sunt vulnerabile şi vor dezvolta efecte nedorite şi care nu. Chiar şi efectuând analize medicale înainte de vaccinare, nu avem certitudinea identificării tuturor persoanelor care riscă dezvoltarea reacțiilor adverse postvaccinale.

Efectul rezultat este că se previne o boală infecto-contagioasă, dar se creează alte boli cronice, cu evoluție imprevizibilă pe termen lung.

2. LEGISLAȚIA ACTUALĂ A UNIUNII EUROPENE PERMITE PUNEREA PE PIAȚĂ A VACCINURILOR DUPĂ O PROCEDURĂ SIMPLIFICATĂ DE STUDII PRECLINICE

Legislația actuală a Uniunii Europene prevede că punerea pe piață a unui nou vaccin se face pe baza unui dosar în care studiile clinice sunt făcute de însuși producătorul acelui vaccin. Întregul proces este unul pur birocratic, studiile producătorului nu sunt confirmate de către o terță instituție independentă 5.

În studiile de siguranță făcute înainte de punerea pe piață, niciun vaccin nu este comparat cu placebo. Toate studiile compară lotul care primește vaccinul nou cu un lot martor care primește un alt vaccin deja înregistrat pe piață, produs de obicei de aceeași companie. Ambele loturi de copii primesc în plus şi toate celelalte vaccinuri din schema de vaccinare pentru vârsta respectivă. De obicei, rezultatele studiilor conchid că nu s-au înregistrat mai multe reacții adverse în lotul vaccinat față de lotul martor 6.

În plus, vaccinurile beneficiază de o versiune simplificată a studiilor preclinice în care nu se consideră necesare studii de farmacocinetică, de carcinogenicitate (capacitatea de a induce cancer) și nici de genotoxicitate (capacitatea de a induce mutații genetice) 6.

3. FRECVENTA SI TIPUL REACTIILOR ADVERSE POSTVACCINALE SUNT PRACTIC IMPOSIBIL DE EVALUAT CU ACURATE ȚE

Unul din principalele contra argumente aduse fricii de efecte adverse postvaccinale este că acestea apar „foarte rar". Adevărul este însă că frecvența reacțiilor adverse postvaccinale este imposibil de evaluat cu acuratețe.

În multe din prospectele vaccinurilor aflate pe site-ul oficial al Agenţiei Naţionale a Medicamentului 2, 3, 4, reacţiile adverse sunt clasificate în două categorii:

Reacţii adverse evidenţiate din studii preclinice, realizate înainte de punerea pe piaţă a vaccinului; urmărirea persoanelor vaccinate se oprește după aproximativ 30 zile;
Reacţii adverse apărute după punerea pe piaţă a vaccinului; acestea se evaluează prin raportare continuă în sistemul naţional electronic de înregistrare a reacţiilor adverse.
Studii internaționale au arătat că reacțiile adverse sunt în general subraportate într-o proporție de 1/100 (una din o sută reacții adverse apărute este raportată în sistemul electronic în SUA) 7.

4. VACCINURILE SUNT PRODUSE BIOLOGICE CU ÎNALT POTENȚIAL DE CONTAMINARE GENETICĂ

Pentru producţia industrială a vaccinurilor, virusul vaccinal este cultivat pe:

culturi de celule animale (virusul polio pe celule VERO conf. prospectului 3, adică celule de rinichi de maimuţă, iar virusul rujeolic pe embrion de pui de găină) 4
celule diploide umane, adică embrion uman avortat (vaccinul rubeolic este cultivat pe celule MSC-5 conf. prospectului, ceea ce înseamnă celule pulmonare de embrion uman avortat) 4.
Se ştie că virusurile în general au o structură genetică simplă şi versatilă; ele au capacitatea de a îngloba material genetic din celulele pe care sunt cultivate în propriul lanţ de ADN sau ARN şi de a-l transporta apoi în interiorul organismului care primeste vaccinul. În acest fel, vaccinurile în general constituie o cale de introducere de material genetic străin în sângele persoanelor vaccinate.

Conform standardelor actuale, contaminarea genetică acceptată este definită la maxim 10 nanograme de ADN străin pe doza de vaccin 8. Este dovedit ştiinţific că materialul genetic străin introdus direct în sânge, declanşează la om oncogeneză (cancer) 9 şi boli autoimune (scleroză multiplă, lupus, psoriazis, autism).

5. VACCINURILE CONŢIN ADJUVANŢI CHIMICI TOXICI PENTRU OM

Conform prospectelor, în compoziţia vaccinurilor există: hidroxid de aluminiu, fosfat de aluminiu, thimerosal (compus al mercurului), formaldehidă, squalene, etc. Este dovedita ştiinţific translocarea aluminiului de la locul de injectare în creier15 și în alte organe, ca și toxicitatea aluminiului 14 şi mercurului asupra sistemului nervos uman; exist ă multe studii care ridică problema legăturii între acestea și autism14, demenţa Alzheimer18, boli neurologice16, 17.

6. VACCINURILE CU VIRUS VIU ATENUAT NU AU EFICIENŢĂ 100% DIN CAUZA TENDINŢEI NATURALE A VIRUSURILOR DE A REALIZA MUTAŢIi GENETICE

Epidemii apar periodic în interiorul populațiilor cu rata foarte înaltă de vaccinare din cauza tendinței naturale de mutație genetică a virusurilor. Când o populație este supusă vaccinării în masă, apare fenomenul numit „presiune imunitară". Virusul este supus unei presiuni imunitare care îl determină să creeze o mutație genetică. Aceasta este explicația epidemiilor periodice de rujeolă sau gripă în populații cu rată înaltă de vaccinare, mai degrabă decât mult-condamnata scădere a ratei de vaccinare în populație!

7. PERSOANELE VACCINATE CU VIRUS VIU ATENUAT POT DEZVOLTA CHIAR BOALA ÎMPOTRIVA CĂREIA SUNT VACCINATE ȘI POT TRANSMITE ALTOR PERSOANE VIRUSUL VACCINAL

Ni se tot spune că dacă vaccinăm peste 90-95% din populație eradicăm anumite boli infecțioase virale prin întreruperea circulației virusului sălbatic în populație. Se știe că persoanele vaccinate cu virus viu atenuat (rujeolă, rubeolă, oreion, gripă) pot dezvolta boala împotriva căreia sunt vaccinate 10, 11, chiar dacă într-o formă presupus mai ușoară. Ele elimină virusul pe căile naturale timp de până la 28 zile după vaccinare 12, 13 şi sunt potențial contagioase în acest timp. De aici, de exemplu, interdicția persoanelor care au primit transplant de organe (au imunitate scăzută pentru că primesc medicație imuno-supresoare) de a se vaccina şi de a veni în contact cu persoane vaccinate cu virus viu atenuat în primele 6 luni după transplant.

Din această perspectivă, întreruperea circulației unui virus sălbatic este puțin probabilă prin vaccinare!

8. PROIECTUL DE LEGE TRANSFORMĂ VACCINAREA DINTR -UN ACT MEDICAL ÎNTR-UN ACT PUR ADMINISTRATIV

Vaccinarea este un act medical, este un proces individual, pe care orice medic îl parcurge cu fiecare pacient în parte, pentru că fiecare pacient are particularitățile lui. Pacientul investește medicul și actul medical al vaccinării cu o anume încredere și cu anumite așteptări.

Dacă vaccinarea devine obligatorie prin lege, tot acest proces va dispărea. Vaccinarea se transformă dintr-un act medical într-un act administrativ. Medicul va fi obligat prin lege să administreze vaccinuri unui pacient obligat și el să le primească. Încrederea care trebuie să existe în relația dintre medic și pacient va dispărea. Văzând că nu găsește un partener de dialog în medicul său, pacientul își va părăsi medicul, va recurge la alte mijloace de informare şi va lua decizii în consecință.

9. PROIECTUL DE LEGE ÎNGRĂDEȘTE EXPRIMAREA OPINIEI PROFESIONALE A MEDICILOR, ASISTENȚILOR MEDICALI ȘI FARMACIȘTILOR

La art. 59 din proiectul de lege, găsim precizarea că „personalul medico-sanitar și farmaceutic, indiferent de specialitate" are obligația „să furnizeze informații corecte, dovedite științific, legate de vaccinuri şi activitatea de vaccinare". Comisia pentru sănătate și familie a aprobat o formă ușor nuanțată a acestui articol, încercând să-i îndulcească caracterul vădit coercitiv, dar a păstrat la art. 71 prevederea conform căreia nerespectarea prevederilor art. 59 „constituie abatere disciplinară gravă" care se sancționează de către Colegiul Medicilor din România, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor şi Asistenților Medicali din România, Colegiul Famaciștilor din România și Colegiul Medicilor Dentiști din România.

În proiectul de lege se dorește ca personalul medical să adopte o poziție de consens privind necesitatea vaccinării obligatorii a întregii populații şi, mai mult, se prevede și soluția pentru eventualele opinii profesionale contrare spiritului de obligativitate: sancționarea medicilor / farmaciștilor respectivi!

În contextul coercitiv al proiectului de lege, sintagma „informații corecte, dovedite științific" pe care personalul medical este obligat să le furnizeze, lasă loc de interpretare pentru că știința nu şi-a spus ultimul cuvânt în domeniul vaccinării. Dacă un medic, pe baza experienței clinice personale sau în urma studiului literaturii științifice, ar ridica o problemă legată de siguranța sau de eficacitatea unui vaccin, ar face-o tocmai în spiritul jurământului lui Hipocrate, din grijă pentru pacient.

Acest lucru ar constitui o opinie profesională legitimă pentru un membru al personalul medico-sanitar!

10.PROIECTUL DE LEGE PREVEDE VACCINAREA OBLIGATORIE A PERSONALULUI MEDICAL CU UN NUMĂR NECUNOSCUT DE VACCINURI, LĂSÂND DESCHISĂ POSIBILITATEA CONDIȚIONĂRII EXERCITĂRII PROFESIEI MEDICALE DE STATUSUL VACCINAL

Art. 13 litera c) din proiectul de lege precizează că vaccinarea va fi obligatorie pentru personalul medical. Nu se precizează însă ce vaccinuri, câte şi cu ce frecvență vor fi administrate personalului medical, lăsând practic deschisă posibilitatea ca această listă să fie continuu îmbogățită cu toate noile vaccinuri care apar pe piață.

Iată, chiar în prezent, apariția îmbolnăvirilor Covid19! Mass media anunță în mod repetat că se studiază intens crearea unui vaccin împotriva SARS-Cov-2. Cel mai probabil, odată produs, vaccinul va fi în primul rând introdus pe lista de vaccinuri obligatorii pentru personalul medical, considerat a priori expus la îmbolnăvire. Având în vedere experiența din alte țări, există riscul ca angajarea şi menținerea în profesie a personalului medical să fie condiționată de administrarea vaccinurilor obligatorii.

Pentru toate cele enumerate mai sus, vă solicităm să respingeți proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie a persoanelor în România (Plx 399/2017).

Medici semnatari :

Dr. Astărăstoae Vasile, medic primar anatomie patologică, medic primar medicină legală, fost președinte al Colegiului Medicilor din România, cod parafă 470861
Dr. Adam Camelia Cristina, cod parafă 343775
Dr. Andreaș Elena Irina, Medic specialist MF, cod 329298
Dr. Avădanei Iuliana, medic MG competentă acupunctura și homeopatie Cod parafa 973415
Dr. Babak Hatami, medic chirurgie plastică
Dr. Baroi Roxana, cod parafă 775170
Dr. Basceanu Maria Corina, medic specialist medicină de familie, cod parafă E88000
Dr. Bebeșel Florin, medic specialist radiodiagnostic, competenţă acupunctura, cod 829534
Dr. Beian Raluca Maria, Medic de familie, Cod parafa E74045
Dr. Bilea Petru Virgil, medic medicină generală, cod parafă 921064
Dr. Braguta Tatiana, cod parafă E66916
Dr. Bratiloveanu Nicoleta, medic primar imagistică medicală, cod 556633
Dr. Briciu Mihail Gheorghe, medic specialist medicina generala
Dr. Broscaru Catinca, medic rezident dermatovenerologie
Dr. Broscaru Laurențiu, medic specialist medicină internă, cod parafă F50997
Dr. Bucur Camelia Elena, medic stomatolog, cod parafă 970101
Dr. Butiu Corina, medic specialist recuperare medicală, cod parafă 294497
Dr. Cacovean Adrian, medic primar chirurgie cardiovasculară, cod parafă 761842
Dr. Calota Oana Sandra, medic specialist radiodiagnostic, ecografie, homeopatie, cod 855192
Dr. Carantino Ingrid, medic primar chirurgie plastică, cod 929615
Dr. Cârstea Lăcrămioara-Nicoleta, cod parafă 603303
Dr. Cheptenaru Andreea-Maria-Iuliana, medic stomatolog, cod C67837
Dr. Cherebețiu Mircea, medic stomatolog
Dr. Chirilă Pavel, medic primar medicină internă, cod parafă 301906
Dr. Ciobanu Maria, medic pediatru, cod 460587
Dr. Ciumaşu Rimbu Mălina, cod parafă D69972
Dr. Cîrlan Doina, medic primar de laborator
Dr. Cocea Gabriela, medicină de familie, cod parafă 658488
Dr. Codreanu Ana Maria Florina, cod parafă 43117
Dr. Constantin-Soare Mihaela, geriatrie şi gerontologie, cod parafă 971852
Dr. Costescu Ioana, medic stomatolog, cod parafă D63884
Dr. Cotună Alida Silvia, medic primar pediatrie, cod parafă 785043
Dr, Cozma Daniela, medic primar ortodontie, cod 788558
Dr. Crăciun Dimitropol Oana Maria, medicină nucleară, competenţă homeopatie, cod parafă 068040
Dr. Crăciun Otilia, medic specialist medicină de familie, cod parafă 793320
Dr. Crainic Lia, cod parafă 434840
Dr. Cucea Mirela, medic primar medicină internă, cod parafă 920406
Dr. Cucuiet Daniela, medic primar medicină de familie, competenţă homeopatie, cod parafă 980441
Dr. Damaschin Floarea, medic primar igiena publica
Dr Dascălu Aurelia, medic specialist MF, Sănătate Publica și Management, Cod C66006
Dr. Dănescu Mihaela Sofia
Dr. David Gabriela Teona, medic primar alergologie imunologie clinică, cod C68317
Dr. Doicescu Ana Monica, medic MF, cod 825757
Dr. Dragomir Alina, medic chirurgie dento-alveolară
Dr. Drăgoi Magdalena-Lavinia, medic specialist pediatrie, cod parafă D63031
Dr. Dragoş Diana-Stella, medic specialist medicină de familie, cod parafă 235070
Dr. Druţu Teodora, medic specialist medicină de familie, competenţă homeopatie
Dr. Dumitrescu-Noica Angelica, medic primar MF
Dr. Enescu Cristina, medic primar ortodonție
Dr. Firicel Floarea, medic primar imagistică medicală, cod 523000
Dr. Fitarau Lucia, medic primar medicină de familie, medic specialist medicină de urgenţă, competenţă ecografie generală şi homeopatie, cod parafă D97298
Dr. Floroiu Ecaterina, medic specialist medicină de familie, cod parafă 191953
Dr. Gavrilovici Eugenia Cătălina, medic primar pneumologie, cod 710597
Dr. Gârlea Călin, medicină de familie, cod 640191
Dr. Găleșanu Mariana, medic primar laborator clinic
Dr. Gemanariu Elena Liliana, medic obstetrica ginecologie, cod 768103
Dr. Ghement Alexandra Victoria, medic primar medicină de familie, competenţă în homeopatie, acupunctură, apifitoterapie, planificare familială, cod parafă 769540
Dr. Ghenoiu Livia Rocsana, cod parafă 484902
Dr. Ghiţă Carmen Rozeta, medic specialist medicină de familie, cod parafă 32886
Dr. Ghiuţă Simona, cod parafă 091815
Dr. Gîdea Adriana, medic primar medicină de familie, atestat homeopatie clinică, cod parafă 904977
Dr. Grăjdeanu Marta-Nicoleta, pediatrie, cod parafă F12095
Dr. Grigoraș Cristina, medic primar oftalmologie
Dr. Hampel Binder Andrea, cod parafă 661181
Dr. Hanganu Mihaela Zizi, cod parafă A51214
Dr. Hegyi Ioana, medicină de familie, cod parafă D14603
Dr. Huzum Mariana, medic medicină de familie, cod parafă 292957
Dr. Ignat Lorica, medic de familie, cod B96357
Dr. Ilade Elena, medicină de laborator, cod parafă B37051
Dr. Ionescu Ioana, medic specialist de laborator
Dr. Isop Alexandru, medic specialist chirurgie OMF
Dr. Lazăr Corina, medic primar diabet, boli nutriție, cod 549488
Dr. Lazăr Georgeta Irina, medic specialist diabet, cod 896293
Dr. Liscan Alina, medicină de familie, cod parafă D91257
Dr. Lupașcu Dana, medic specialist medicina dentara, cod parafa:588765
Dr. Madon Alina, medic rezident chirurgie, Germania
Dr. Matei Mircea Bogdan, medic specialist psihiatrie, cod parafă E85314
Dr. Matei Iorgu Dragoș, medic specialist psihiatrie, cod parafa E84963
Dr. Mazilu Diana, medic primar med de laborator, cod 954053
Dr. Modval Victor Laurenţiu, medic specialist psihiatrie, cod parafă 938606
Dr. Moldovan Silvia, medic specialist pediatrie, competenta homeopatie, cod parafa 634545
Dr. Mușat Ionuț, medic stomatolog
Dr. Neguleasa Bogdan Adrian, medic primar MF, cod 684562
Dr. Neacșu Gabriela, cod parafă C50375
Dr. Negoescu Dragoș, medic școlar, cod 493697
Dr. Niţă Greta, medic primar medicina muncii, competenţă homeopatie, consilier nutriţie Metabolic Balance, cod parafă 638677
Dr. Niţoiu Lavinia-Olivia, medic specialist medicină de laborator, medic specialist medicină de familie, medic şcolar, cod parafă C99286
Dr. Nițulescu Anca, medic primar ORL, Doctor în Medicină, președintă a asociației „Medici pentru consimțământ informat", cod parafă 615890
Dr. Nițulescu Elena, cod parafă 292104
Dr. Oltean Anca, medic primar ortodonție și ortopedie dento-facială, cod parafă 917142
Dr. Păun Adina, medic stomatolog
Dr. Peiu Daniela, cod parafă E39701
Dr. Plăeşu Liliana, cod parafă 658383
Dr. Popa Liliana Mihaela, medic rezident recuperare medicală
Dr. Popescu Elena Cristina, cod parafă 928493
Dr. Popescu Rodica medic primar ATI cod 148834
Dr. Pușcașu Mircea, medic stomatolog, cod B95596
Dr. Radu Eugen, anatomie patologică, cod parafă 765097
Dr. Radu Marius, medic specialist medicină de familie, cod parafă 815224
Dr. Rădulescu Mihaela, medic specialist chirurgie OMF
Dr. Roșca Veronica, medic primar ATI, Cod parafa 622892
Dr. Rudencu Teodora Cătălina, medic specialist expertiza capacităţii de muncă, competenta hoemopatie şi apifitoterapie, cod parafă 918860
Dr. Şerbanescu Linda, medic specialist medicină de urgenţă, cod parafă 999476
Dr. Soare Angela Mirela, medic primar neurolog, doctor în medicină, cod parafă 977362
Dr. Speers Iosefina Maria, medic specialist medicină de laborator, Master Sănătate Publică şi Managementul Serviciilor de Sănătate, cod parafă C64740
Dr. Stăncioiu Ancuța, medic specialist gastroenterologie, cod 948962
Dr. Strant Mirela, medic specialist medicină de familie, cod parafă 944701
Dr. Strugar Georgiana, medic dentist, cod D19385
Dr. Strugar Constantin, medic stomatolog, cod E40615
Dr. Stumer Claudiu, medic stomatolog
Dr. Șerbănescu Linda, medic specialist medicină de urgență, cod 999476
Dr. Ștefănescu Eveline, medic specialist imagistică medicală, cod C73241
113. Dr. Țânțas Mihaela, medicină generală, acupunctura și apifitoterapie, rezident medicină familie, cod parafă C44046

Dr. Tigellia Alexandra
Dr. Topai Patricia, medic specialist medicină de familie, cod parafă D52053
Dr. Ulkusal Diana, medic de familie, cod parafă 890032
Dr. Vintilă Alexandra Tigellia, medic dentist, cod parafă C67812
Dr. Voicu Roxana, medic specialist medicina internă
BIBLIOGRAFIE

OMS. Summitul global privind siguranța vaccinurilor, 2-3 decembrie 2019. https://www.who.int/news-room/events/detail/2019/12/02/default-calendar/global-vaccine-safety-summit https://www.youtube.com/watch?v=AjvJ1xfwDOw
Prospect vaccin Tetraxim – reactii adverse la pct. 4.8. http://www.anm.ro/_/_RCP/rcp_4490_30.03.12.pdf
Prospect vaccin Imovax Polio – reactii adverse la pct. 4.8. http://www.anm.ro/_/_RCP/rcp_4596_27.04.12.pdf
Prospect vaccin Priorix – reactii adverse la pct. 4.8. http://www.anm.ro/_/_RCP/rcp_4820_20.07.12.pdf

DIRECTIVA 2001/83/CE A PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI A CONSILIULUI DIN 6 NOIEMBRIE 2001 DE INSTITUIRE A UNUI COD COMUNITAR CU PRIVIRE LA MEDICAMENTELE DE UZ UMAN. https://ec.europa.eu/health/sites/health/files/files/eudralex/vol-1/dir_2001_83_cons2009/2001_83_cons2009_ro.pdf
European Medicines Agency. Comitee for Human Medicinal Products. Note for Guidance on the Clinical Evaluation of Vaccines. https://www.ema.europa.eu/en/documents/scientific-guideline/note-guidance-clinical-evaluation-vaccines_en.pdf
Lazarus, Ross. Electronic Support for Public Health – Vaccine Adverse Event Reporting System. https://digital.ahrq.gov/sites/default/files/docs/publication/r18hs017045-lazarus-final-report-2011.pdf
WHO Technical Report Series. Annex 3. Recommendations for the evaluation of animal cell cultures as substrates for the manufacture of biological medicinal products and for the characterization of cell banks. https://www.who.int/biologicals/vaccines/TRS_978_Annex_3.pdf
7

Hilleman MR. History, precedent, and progress in the development of mammalian cell culture systems for preparing vaccines: Safety considerations revisited. J Med Virol 1990 May;31(1):5-12. http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jmv.1890310104/abstract
Strebel PM, Aubert-Combiescu A.et al. Paralytic poliomyelitis in Romania, 1984-1992. Evidence for a high risk of vaccine-associated disease and reintroduction of wild-virus infection. Am J Epidemiol. 1994 Dec 15;140(12):1111-24.
Strebel PM et al. Epidemiology of poliomyelitis in the United States one decade after the last reported case of indigenous wild virus-associated disease. Clin Infect Dis. 1992 Feb; 14(2): 568-79.
Kaic B, Gjenero-Margan I et al. Spotlight on measles 2010: Excretion of vaccine strain measles virus in urine and pharyngeal secretions of a child with vaccine associated febrile rash illness, Croatia, March 2010. http://www.eurosurveillance.org/content/10.2807/ese.15.35.19652-en
Priorix-Tetra. Rezumatul caracteristicilor produsului, pg.3. https://www.anm.ro/_/_RCP/RCP_11722_24.04.19.pdf
Mold M, Umar D, King A, Exley C. Aluminium in brain tissue in autism. J Trace Elem Med Biol. 2018 Mar; 46:76-82.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29413113

Gherardi RK, Eidi H, Crépeaux G, Authier FJ, Cadusseau J. Biopersistence and brain translocation of aluminum adjuvants of vaccines. Front Neurol. 2015 Feb 5;6:4.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25699008

Gherardi RK, Crépeaux G2, Authier FJ. Myalgia and chronic fatigue syndrome following immunization: macrophagic myofasciitis and animal studies support linkage to aluminum adjuvant persistency and diffusion in the immune system. Autoimmun Rev. 2019 Jul;18(7):691-705
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31059838

Aoun Sebaiti M, Kauv P, Charles-Nelson A, Van Der Gucht A, Blanc-Durand P, Itti E, Gherardi RK, Bachoud-Levi AC, Authier FJ. Cognitive dysfunction associated with aluminum hydroxide-induced macrophagic myofasciitis: A reappraisal of neuropsychological profile. J Inorg Biochem. 2018 Apr;181:132-138
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29079320

Mirza A, King A, Troakes C, Exley C. Aluminium in brain tissue in familial Alzheimer's disease. J Trace Elem Med Biol. 2017 Mar;40:30-36. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28159219

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.