A treia doză de vaccin: „Stați să vedeți cum va fi la cea de-a noua!”

Publicat in Eveniment 21 Iulie 2021 402 ori
Google+ WhatsApp
A treia doză de vaccin: „Stați să vedeți cum va fi la cea de-a noua!”
A treia doză de vaccin: „Stați să vedeți cum va fi la cea de-a noua!”

Ironii după ce Florin Cîțu a declarat că românii ar putea primi și doza a treia de vaccin anti-COVID.

„Cîțu anunță iminența celei de-a treia doze.
Stați să vedeți cum va fi la cea de-a noua doză. Aia nu mai conține nici normalitate, nici libertate sau vacanțe, nici untold sau alte dineuri cu proști, ci direct nirvana. Nu ne ducem toți la loc cu verdeață la un moment dat?", a scris avocatul Gheorghe Piperea pe pagina sa de Facebook.
Țara noastră se îndreaptă spre introducerea administrării unei a treia doze de vaccin împotriva COVID-19, a declarat premierul Florin Cîțu.

Cîțu a făcut aceste declarații întrebat de jurnaliști despre stocurile mari de vaccin anti-COVID, spunând că achiziția unui număr mare de doze se justifică și prin necesitatea celei de a treia doze.

120 de milioane de doze de hoţie

Întrebat dacă a fost luată o decizie privind administrarea unei a treia doze de vaccin, Cîțu a răspuns: „Așteptăm o decizie. Specialiștii ne vor spune exact, nu sunt eu în măsură. Așa arată direcția în care care merg discuțiile".
Chestionat, de asemenea, cum se pregătesc autoritățile pentru valul 4 al pandemiei, Cîțu a răspuns: „Pregătirea este vaccinarea".

Vaccinați-vă, vaccinați-vă, dar relaxăm restricțiile

În ciuda faptului că vorbește despre valul 4 și despre faptul că românii ar trebui să primească și a treia doză de vaccin, premierul Florin Cîţu a spus, marţi, că, de la 1 august, vor fi noi măsuri de relaxare.

Cîţu spune că „nu scăpăm de mască în interior", dar se modifică anumite măsuri ce vizează evenimentele în aer liber.

„Nu scăpăm de mască la interior, deocamdată. Este vorba despre un număr mai mare de participanţi la evenimente în aer liber, dar ora 2:00 nu se schimbă. Eu zic că suntem într-o situaţie foarte bună, monitorizăm, avem şi condiţii de intrare în ţară pe care nu le modificăm, deşi există cereri", a spus premierul.

Aproximativ 44% din populația României are imunitate la COVID

La rândul său, Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), susține că aproximativ 44% din populația României are imunitate la COVID după ce persoanele au trecut prin boală sau s-au vaccinat. Județele Cluj și Ilfov și municipiul Bucuresti sunt singurele care au rata de imunitate de grup de peste 60%.

Estimarea mai arată că în 25 de județe peste 20% din persoane au un grad de imunitate, în 11 județe au peste 40%, iar în trei județe gradul este peste 50% .

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.