Sărbătoare mare pentru creştini! Ce este interzis să faci azi

Publicat in Eveniment 20 Iulie 2021 385 ori
Google+ WhatsApp
Sărbătoare mare pentru creştini! Ce este interzis să faci azi
Sărbătoare mare pentru creştini! Ce este interzis să faci azi

Sărbătoare mare pentru români. Astăzi creştinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Ilie, cunoscut ca ocrotitor al recoltelor. Tot el alungă canicula şi seceta de pe ogoare şi răcoreşte pământul.

Este cunoscut în credinţa ortodoxă ca fiind un Sfânt drept şi bun la suflet,ce a fost ispitit de diavol pentru a-şi ucide părinţii. Căindu-se, i-a cerut lui Dumnezeu puterea de a lupta împotriva lor. Dumnezeu l-a urcat la cer într-o trăsură cu roți de foc. trasă de cai înaripați. Aici, Sfântul cutreieră norii, fulgeră și trăzneste demonii cu biciul său de foc, pentru a-i pedepsi pentru răul pe care i l-au provocat.

Este sărbătoare mare pentru creştini pentru că fântul Ilie este considerat aducător de ploi. Prin rugăciunea sa a salvat de la moarte poporul din Israel, după trei ani şi jumătate de secetă. Este cinstiti şi ca divinitate populară a Soarelui şi a focului, atestată prin numeroase tradiţii şi datini.

În această zi de sărbătoare mare nu se lucrează, nu se coase şi nu se spală. Este bine ca astăzi toţi oamenii să se ferească de ceartă pentru a le merge bine tot anul. Se spune că proorocul îi pedepsește pe cei care nu cinstesc această și trimite fenomene meteo precum ar fi trăznete, ploaie, grindină, care ar putea distruge recoltele.

Sursa www.republikanews.ro

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.