1 mai în Bulgaria! Ce au decis autoritățile de la Sofia în privința românilor

Publicat in Eveniment 28 Aprilie 2021 404 ori
Google+ WhatsApp
1 mai în Bulgaria! Ce au decis autoritățile de la Sofia în privința românilor
1 mai în Bulgaria! Ce au decis autoritățile de la Sofia în privința românilor

Bulgaria a decis să permită accesul românilor în baza „paşaportului" de vaccinare. Noua regulă intra în vigoare oficial începând de la 1 mai.

Autorităţile de la Sofia urmează să publice miercuri, noile reguli pentru intrarea în ţară. În cursul zilei de marţi, după discuții cu reprezentanţii industriei de turism, s-a decis că intrarea în Bulgaria va fi permisă persoanelor vaccinate, celor care prezintă un test negativ sau celor care au trecut prin infecţie în ultimele şase luni.

Reglementări pentru noul sezon turistic
Miercuri dimineață, primul ministru al Bulgariei, ministrul Sănătăţii şi ministrul Turismului au avut o întâlnire cu reprezentanţi afaceriștilor din turism. În cadrul şedinţei privind începutul sezonului turistic, au fost discutate reglementările pentru industria turismului şi cerinţele pentru intrarea în ţară, scrie ziare.com.

Informaţiile oficiale vor fi publicate până la sfârşitul zilei de miercuri. Iată cele mai importante decizii din şedinţa respectivă.

De la 1 mai, vor exista trei modalităţi de intrare în Bulgaria:

Certificat pentru o vaccinare completă (Vaccinarea se va face cu oricare dintre vaccinurile aprobate oficial de OMS).

Document pentru un test PCR negativ sau un test antigen. Doar testele antigen efectuate de un producător autorizat din UE vor fi acceptate.

Document pe care călătorul l-a recuperat de la Covid-19 în ultimele 6 luni.

Mai multe detalii, inclusiv vârsta copiilor care nu trebuie să prezinte rezultatul testului, sunt aşteptate prin Ordinul oficial al ministrului Sănătăţii.

Începând cu data de 29 ianuarie 2021 şi până la data de 30 aprilie 2021, toate persoanele (inclusiv cetăţenii români) care doresc să călătorească în Republica Bulgaria, indiferent de statul din care se deplasează, pot intra pe teritoriul acestui stat cu condiţia prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii.

Documentul care atestă rezultatul negativ al testării trebuie să conţină numele şi prenumele persoanei (conform documentului de identitate cu care călătoreşte), datele laboratorului care a efectuat testarea (denumirea, adresa sau alte date de contact), dată efectuării testării, metoda testării, înscrisă cu caractere latine (PCR) şi rezultatul negativ (negative).

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.