Încă un caz de soc anafilactic la un pacient de 23 de ani vaccinat cu serul Pfizer

Publicat in Eveniment 21 Aprilie 2021 1251 ori
Google+ WhatsApp
Încă un caz de soc anafilactic la un pacient de 23 de ani vaccinat cu serul Pfizer
Încă un caz de soc anafilactic la un pacient de 23 de ani vaccinat cu serul Pfizer

Prefectura Braşov a anunţat că un bărbat de 23 de ani care s-a vaccinat marţi cu serul Pfizer la Spitalului Militar de Urgenţă Regina Maria Braşov a suferit şoc anafilactic. Bărbatul a fost tranportat la spital.

„În data de 20.04.2021, o persoană în vârstă de 23 de ani, de sex masculin, a prezentat o reacție adversă de tip șoc anafilactic, manifestată prin hipotensiune, puls rapid și slab, pierdere temporară a cunoștinței, pentru câteva secunde. Reacția a apărut la câteva minute după administrarea dozei de vaccin Pfizer-Biontech. Vaccinarea s-a efectuat în Centrul de vaccinare al Spitalului Militar de Urgență Regina Maria Brașov", a transmis Prefectura Braşov, într-un comunicat de presă.

Pacientul nu are antecedente de şoc anafilactic şi nici nu este cunoscut cu alergii.

„În istoricul medical declarat al pacientului nu au existat antecedente personale patologice şi nici istoric alergic. Personalul medical din centrul de vaccinare a intervenit prompt şi a acordat primul ajutor, solicitând şi echipa de resuscitare din serviciul UPU. Persoana a fost stabilizată şi ulterior supravegheată în UPU şi internată pe secţia medicală a unităţii sanitare, a mai transmis Prefectura Braşov.

Pacientul a fost externat la cerere în cursul zilei de miercuri.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.