Grecia redeschide graniţele pentru turiştii români. Certificatul de vaccinare, printre noile condiţii

Publicat in Eveniment 15 Aprilie 2021 505 ori
Google+ WhatsApp
Grecia redeschide graniţele pentru turiştii români. Certificatul de vaccinare, printre noile condiţii
Grecia redeschide graniţele pentru turiştii români. Certificatul de vaccinare, printre noile condiţii

Grecia îşi va redeschide graniţele pentru turiştii români, însă în anumite condiţii. Anunţul a fost făcut de ministrul Economiei şi Turismului, Claudiu Năsui, după o convorbire cu ambasadoarea Greciei în România.

Claudiu Năsui a declarat că a discutat cu ambasadoarea Greciei în România şi că, din 16 aprilie, se redeschide turismul în Grecia. „Am discutat chiar astăzi cu ambasadoarea Greciei în România și, din 16 aprilie, granițele Greciei se vor redeschide pentru turiști, evident, cu niște condiții", a anunţat Claudiu Năsui la Antena 3.

Condiţii pentru intrarea în Grecia

Conform ministrului, condiţiile pentru intrarea în Grecia vor fi test PCR negativ sau certificat de vaccinare sau formular de localizare.

"Un formular de localizare - și acela este ușor completabil pe internet - sau cu certificat de vaccinare sau cu test PCR negativ. Practic, sunt două momente: momentul intrării în Grecia, și momentul revenirii în România. La momentul plecării în Grecia, turiștii români care ar dori să plece acolo ar avea nevoie de acest document care există și acum pe internet, un test PCR negativ sau certificat de vaccinare", afirmă Năsui.

Ce se întâmplă la întoarcerea din Grecia

În prezent Grecia nu se mai află pe lista ţărilor galbene. Motiv pentru care ministrul a precizat că românii nu vor avea probleme la revenirea în țară.

„La momentul revenirii în țară, (...) dacă Grecia nu este pe lista aceea a CNSU-ului, nu e absolut nicio problemă. Dacă totuși este și cetățeanul român este vaccinat, și prin vaccinare înseamnă 10 zile de la rapel, de la a doua doză, intră fără carantină. Deci nu are nicio problemă. (...)

Dacă nu are vaccinul și a fost bolnav de COVID în ultimele 90 de zile, lucru pe care îl poate dovedi fie cu un certificat medical, fie cu un test de anticorpi, de asemenea, nu intră în carantină", a mai spus Năsui.

Ce restricții sunt în prezent în Grecia

Grecia a anunţat pe 4 aprilie că extinde restricțiile pentru zborurile interne până pe 12 aprilie și pentru zborurile internaționale până pe 19 aprilie, deoarece numărul de noi infecții cu COVID-19 continuă să crească.

Conform restricțiilor, pasagerii care zboară către Grecia trebuie să deţină un test PCR negativ cu 72 de ore înainte de sosire și să fie supuși testării aleatorii pentru COVID-19. Toți călătorii străini intră în carantină timp de șapte zile. Călătorii israelieni care au fost complet vaccinați cu cel puțin două săptămâni înainte de călătorie nu vor trebui să fie în carantină, în urma unui acord bilateral privind turismul dintre cele două țări.

Majoritatea zborurilor din țările membre ale Uniunii Europene sunt interzise, ​​cu excepția a 10 țări, inclusiv Marea Britanie. Pentru zborurile interne, numai călătoriile esențiale sunt permise. Școlile, magazinele neesențiale și restaurantele sunt închise în Grecia, dar autoritățile intenționează să permită redeschiderea magazinelor mici de vânzare cu amănuntul de luni, iar liceele sunt așteptate să reia cursurile de luni.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.