Au ajuns animale noi la ZOO Bucov, relocate de la gradina din Timisoara, inchisa definitiv

Publicat in Eveniment 15 Aprilie 2021 962 ori
Google+ WhatsApp
Au ajuns animale noi la ZOO Bucov, relocate de la gradina din Timisoara, inchisa definitiv
Au ajuns animale noi la ZOO Bucov, relocate de la gradina din Timisoara, inchisa definitiv

Odată cu decizia oficială de închidere a grădinii zoologice din Timişoara, animalele sunt relocate în mai multe locuri din ţară, câteva exemplare sosind marţi seară şi la ZOO Bucov. Reprezentanţii Parcului "Constantin Stere" negociază şi pentru alte transporturi.

Grădina zoologică din incinta Parcului Memorial "Constantin Stere" a primit mai multe exemplare de gâște indiene, cerb carpatin, cerb lopătar, pisică sălbatică, raton și coati. Relocarea nu va presupune investiţii importante pentru amenajarea spaţiilor. Animalele au sosit marţi seară şi urmează să ajungă în adăposturile deja existente, după o aşa-zisă perioadă de carantină. "Avem adăposturile pregătite pentru ele, însă pentru moment le lăsăm să se acomodeze câteva zile, după drumul lung, mai ales că unele dintre ele sunt specii sensibile, nu ştim cum vor reacţiona", a mărturisit directorul Administraţiei Parcului Memorial "Constantin Stere" Ploieşti, Ştefan Sandu.

Acesta a anunţat că reprezentanţii instituţiei continuă negocierile cu omologii din Timişoara, pentru a aduce şi alte specii.

Grădina zoologică din Timişoara s-a închis în toamna lui 2020, din cauza unor probleme legate de condiţiile oferite şi de asigurarea spaţiului. În urma închiderii oficiale, Consiliul Local Timişoara a aprobat recent o hotărâre privind relocarea mai multor animale, potrivit site-ului debanat.ro, care mai anunţă că speciile de şerpi de la zoo merg către universitatea de medicină veterinară din localitate, cei şase urşi vor fi duşi la Adăpostul de urși din Veresegyhaz - Ungaria, la grădina zoo din Craiova ar urma să ajungă exemplare de emu, păun, rață carolină, gâște canadiene, cerb lopătar şi macaci coadă de leu, iar la cea din Piteşti exemplare de pecari și macac comun. În total, au fost relocate acum 56 de exemplare, din 14 specii, pentru restul speciilor urmând să se caute grădini zoologice partenere care să le accepte, mai arată debanat.ro, care notează că la grădina zoologică din Timişoara erau, la momentul închiderii, 46 de specii de animale.

Sursa www.telegrama.ro

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.