Centrul de transfuzie sanguina Ploiesti are nevoie de donatori! Se ofera la schimb un set complet de analize gratuite si 7 bonuri valorice

Publicat in Eveniment 15 Aprilie 2021 17552 ori
Google+ WhatsApp
Centrul de transfuzie sanguina Ploiesti are nevoie de donatori! Se ofera la schimb un set complet de analize gratuite si 7 bonuri valorice
Centrul de transfuzie sanguina Ploiesti are nevoie de donatori! Se ofera la schimb un set complet de analize gratuite si 7 bonuri valorice

Știai că printr-o singură donare de sânge poți salva 3 vieți?

Conditiile de donare:

Este important să ai un act de identitate atunci când mergi la Centru.

Știi că la analizele medicale nu trebuie să manânci înainte, dar atunci când mergi să donezi sânge este bine să iei micul dejun, iar acesta să nu conțină grăsimi.

Vârstă minimă de donare este 18 ani, iar vârsta maximă 60 de ani.

Un detaliu important este să ai o greutate de cel puțin 60 de Kilograme.

Cei care au avut hepatită, TBC sau alte boli infecțioase sau autoimune nu pot dona sânge.

Dacă ai vreo alergie nu poți dona sânge.

Asigură-te că nu ești răcit și că nu iei niciun medicament, inclusiv antiinflamatorii nesteroidiene sau antibiotice, în momentul donării.

Tensiunea arterială trebuie să fie în limite normale și să nu fie <120/70 mmHg sau >180/100 mmHg.

Dacă ești în perioada ciclului menstrual este bine să aștepți 5 zile până să poți dona, iar dacă ești însărcinată sau alăptezi nu poți dona.

Dacă știi că în ultimele 6 luni ai avut intervenții chirurgicale, stomatologice sau tatuaje, atunci este necesar să mai aștepți o perioadă până să poți dona.

Tratamentul anticoncepțional e un impediment în cazul donării de sânge.

Mergi odihnit la donare pentru ca organismul tău să nu reacționeaze negativ, iar dacă ai fost într-o tură de noapte la serviciu, odihnește-te și după mergi la Centru.

Cu 72 de ore înainte consumul de alcool nu este permis.

Cu 24 de ore înainte, încearcă să ai mese cu puține grăsimi.

Ieșirea la pensie pe caz de boală este un impediment în cazul donării de sânge.

În ultimele 2 săptămâni nu trebuie să fi făcut vaccin.

După administrarea unei doze de vaccin anti-SARS-CoV-2 Pfizer sau Moderna (prima doză, respectiv rapelul), se aplică o perioadă de suspendare de la donare de sânge total/ trombocitofereză de 7 zile, în situația în care potențialul donator NU a prezentat în această perioadă niciun semn și/sau simptom și se simte bine. Dacă au apărut semne/simptome după administrarea unei doze de vaccin, se aplică o suspendare de 7 zile de la dispariția acestora.

Condițiile sunt stricte, dar toate acestea sunt create pentru binele donatorului, dar și al celor cărora li se va transfuza sângele.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.