S-a stins din viață ing. Ioan Loghin, unul dintre marii specialiști români în restaurarea monumentelor istorice

Publicat in Eveniment 07 Aprilie 2021 514 ori
Google+ WhatsApp
S-a stins din viață ing. Ioan Loghin, unul dintre marii specialiști români în restaurarea monumentelor istorice
S-a stins din viață ing. Ioan Loghin, unul dintre marii specialiști români în restaurarea monumentelor istorice

Uniunea Națională a Restauratorilor de Monumente Istorice (UNRMI) a anunțat trecerea în neființă a inginerului Ioan Loghin.

"Faptele noastre alcătuiesc moștenirea pe care o lăsăm urmașilor. Cu cât mai bogate și mai numeroase, cu atât viața noastră este mai împlinită.

Faptele domnului ing. Ioan Loghin: o familie numeroasă și frumoasă cu copii, nepoți și strănepoți și multe monumente salvate și restaurate, biserici, mănăstiri și edificii valoroase, alcătuiesc moștenirea neprețuită lăsată urmașilor. Soț devotat, părinte iubitor și grijuliu, meșter priceput, harnic și onest sunt calități care fac de neuitat numele lui Ioan Loghin, care a plecat de la noi, dar care rămâne în memoria noastră viu și nepieritor.

Fie-i țărâna ușoară!" au transmis reprezentanții UNRMI.

Mai multe personalități din Prahova au transmis mesaje de condoleanțe la dispariția celui al cărui nume este strâns legat de restaurarea unor obiective emblematice pentru județul Prahova.

"Familia Elena si Mircea Cosma este alături de familia Loghin în greaua pierdere suferita prin decesul, azi, după o scurtă și grea suferință, a celui ce a fost inginerul Ioan Loghin, fondatorul companiilor Romconstruct și apoi Proconstruct. De numele lui se leagă restaurările marilor și valoroaselor construcții: Palatul Culturii, Muzeul Ceasului, mănăstirea Verbila, Conacul Pană Filipescu, mănăstirea Turnu, Biserica domneasca de la Curtea de Argeș si multe altele. România pierde unul din cei mai importanți constructori specializați în refacerea monumentelor istorice. Dumnezeu să-l odihnească în Ceruri", a transmis fostul președinte al CJ Prahova, Mircea Cosma.

"A plecat la Ceruri Ioan Loghin, un profesionist care și-a pus amprenta, decenii la rând, asupra clădirilor monumentale ale Prahovei!

De numele său se leagă atât restaurarea Muzeului Ceasului din Ploiești, a Palatului Culturii, a mănăstirilor Vărbila și Apostolache, a Bisericii Cantacuzinilor din Mărgineni, dar și a Bisericii Domnești din Curtea de Argeș sau a Cetății Făgărașului!

Fiecare pas pe care l-a făcut Ioan Loghin către aceste monumente, cu iubire de neam și de țară, dar și cu dragostea pentru profesia sa, a lăsat urme ale unui OM adevărat, un profesionist constructor! O parte din sufletul său a lăsat-o în fiecare lucrare...

Lângă familia sa frumoasă, a crescut și a educat din sufletul său mare și generații de constructori, care l-au iubit și care îl vor respecta întotdeauna!

Sursa www.telegrama.ro

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.