CASA NAŢIONALĂ DE SĂNĂTATE AVERTIZEAZĂ: Risc de formare a cheagurilor de sange dupa vaccinarea cu AstraZeneca

Publicat in Eveniment 06 Aprilie 2021 1789 ori
Google+ WhatsApp
CASA NAŢIONALĂ DE SĂNĂTATE AVERTIZEAZĂ: Risc de formare a cheagurilor de sange dupa vaccinarea cu AstraZeneca
CASA NAŢIONALĂ DE SĂNĂTATE AVERTIZEAZĂ: Risc de formare a cheagurilor de sange dupa vaccinarea cu AstraZeneca

Casa Naţională de Sănătate avertizează asupra riscului de trombocitopenie la persoanele care primesc serul anti-COVID de la AstraZeneca, un document oficial (vezi foto) emis în acest sens fiind transmis, azi, în teritoriu.


Conform adresei CNAS trimisă caselor judeţene de asigurări de sănătate, Agenţia Naţională a Medicamentului şi compania care produce acest vaccin aduc la cunoştinţa profesioniştilor din domeniul sănătăţii „riscul de trombocitopenie şi de tulburări de coagulare" în asociere cu vaccinul anti-COVID 19 AstraZeneca.


O informare oficială asupra acestor riscuri intitulată „COVID-19 Vaccine AstraZeneca: Risc de trombocitopenie şi de tulburări de coagulare" a fost emisă şi de compania producătoare.

„Stimate profesionist din domeniul sănătăţii, De comun acord cu Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) şi Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), compania AstraZeneca AB doreşte să vă informeze următoarele:
Rezumat
– COVID-19 Vaccine AstraZeneca: beneficiile depăşesc riscurile, cu toate că o posibilă legătură cu cazuri foarte rare de cheaguri sanguine asociate cu număr scăzut de trombocite nu poate fi exclusă.
– După vaccinarea cu COVID-19 Vaccine AstraZeneca, a fost observată foarte rar, o asociere de tromboză cu trombocitopenie, în unele cazuri însoţite de sângerare.
– Profesioniştii din domeniul sănătăţii trebuie să fie atenţi la semnele şi simptomele tromboembolismului şi ale trombocitopeniei.
– Persoanele vaccinate trebuie instruite să solicite asistenţă medicală imediată în cazul în care, după vaccinare, prezintă simptome precum: dificultăţi de respiraţie, dureri toracice, tumefiere la nivelul membrelor inferioare, dureri abdominale persistente. De asemenea, orice persoană care, după vaccinare, prezintă simptome neurologice, inclusiv cefalee severă sau persistentă sau vedere înceţoşată, sau care prezintă echimoze (peteşii) în afara locului de administrare a vaccinului după câteva zile, trebuie să solicite imediat asistenţă medicală", arată sursa citată.

În judeţul Prahova, în jumătate dintre centrele de vaccinare deschise la acest moment se administrează serul de la AstraZeneca, respectiv: Buşteni, Sinaia, Breaza, Floreşti, Păuleşti, Mizil, Berceni, Valea Călugărească, Baza2 logistică Ploieşti şi Mediurg Ploieşti.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.