Controale pe banda rulanta, in Prahova. ITM Prahova a aplicat amenzi de jumatate de milion de lei, in ultima luna

Publicat in Eveniment 06 Aprilie 2021 667 ori
Google+ WhatsApp
Controale pe banda rulanta, in Prahova. ITM Prahova a aplicat amenzi de jumatate de milion de lei, in ultima luna
Controale pe banda rulanta, in Prahova. ITM Prahova a aplicat amenzi de jumatate de milion de lei, in ultima luna

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a anunțat că a desfășurat, în luna martie 2021, acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 472.000 lei.

„În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 237 controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 386.000 lei. Totodată, inspectorii de muncă au depistat 23 persoane care prestau muncă nedeclarată şi au sancţionat angajatorii cu amenzi în valoare totală de 370.000 lei. În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 117 de controale şi s-au aplicat amenzi în valoare de 86.000 de lei", a precizat ITM Prahova.

Angajatorii au comunicat către ITM Prahova 24 evenimente, în urma cercetărilor urmând să se stabilească caracterul acestora, respectiv dacă sunt accidente de muncă sau accidente în afara muncii. De asemenea, inspectorii de muncă au dispus oprirea a două echipamente de muncă pentru că exista pericol de accidentare.

„În contextul creşterii numărului de cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2 facem apel atât la angajatori, cât şi la angajaţi să respecte măsurile dispuse de către autorităţi pentru a stopa răspândirea noului coronavirus. Reamintim atât angajatorilor, cât şi angajaţilor faptul că personalul Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova va continua acţiunile de îndrumare şi consiliere în domeniul de competenţă, astfel încât toţi cei interesaţi să cunoască măsurile ce trebuie luate pentru gestionarea și limitarea răspândirii COVID-19 în vederea asigurării desfaşurării activităţilor în condiţii de siguranţă pentru toate părțile implicate în raporturile de muncă. Atragem atenţia tuturor că respectarea, în continuare, a măsurilor de prevenire și protecție împotriva răspândirii COVID-19 sunt obligatorii și extrem de importante atât pentru protejarea propriei sănătăți cât și a celorlalți", este apelul lansat de inspectorii ITM Prahova.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.