(VIDEO) Noaptea albă a protestelor: „Hoţii”, „Demisia”

Publicat in Eveniment 29 Martie 2021 Actualizat: 29 Martie 2021 732 ori
Google+ WhatsApp
(VIDEO) Noaptea albă a protestelor: „Hoţii”, „Demisia”
(VIDEO) Noaptea albă a protestelor: „Hoţii”, „Demisia”

Românii furioși au ieșit în stradă, în noaptea de duminică spre luni, nemulțumiți de Arafat, Cîțu și măsurile lor.

Sute de oameni au protestat în marile orașe ale țării față de noile restricții impuse. În Capitală, protestul s-a terminat în jurul orei 4.00. S-a scandat „Jos masca", Jos restricțiile".

În Sibiu, peste 300 de oameni, majoritatea tineri, s-au adunat în Piața Mare duminică, imediat după ora 20.00, când au intrat în vigoare noile restricții. Au scandat, au intonat imnul „Deșteaptă-te române", apoi au plecat în marș pe marile bulevarde ale Sibiului.

Ei au spus că își doresc înapoi libertatea, pentru că de un an de zile simt că nu mai sunt liberi, și reinstaurarea legii în țară.

Protestul de la Sibiu a fost pașnic și s-a încheiat mult după miezul nopții, în jurul orei 3, fără incidente. Foarte mulți jandarmi și polițiști i-au însoțit pe tot traseul pe protestatari, fără să existe o intervenție în forță.

Protestatarii au scandat „Jos masca", „Ieșiți din casă e și țara voastră", „Jos restricția", „Ne-ați umilit" sau „Jos Arafat".

În Timişoara, oraşul cu cea mai mare incidenţă a numărului de cazuri de COVID-19, sute de oameni au ieşit în stradă fără să poarte mască şi au scandat „Arafat, nu uita, Timişoara nu-i a ta". Liderii protestului le-au transmis participanţilor că amenzile pe care le vor primi nu sunt legale. Protestatarii au mers și acasă la primarul Dominic Fritz și au scandat „Demisia", „Ieși afară cu tupeu, dacă ești primarul meu" sau „Ieși afară javră ordinară".

De asemenea, în Constanţa, zeci de persoane au participat la un protest spontan. Ei au scandat mesaje împotriva guvernului şi a restricţiilor impuse. Protestatarii au strigat . „Libertate", „Hoţii" sau „Masca jos", „Deschideţi HoReCa", „Jos Chiţac (Vergil Chițac – primarul orașului)" şi „Jos Guvernul".

În oraşul vecin, Brăila, peste o sută de persoane au ieşit să protesteze și au scandat „Libertate", „Demisia" sau „Brăila, trezeşte-te".

Și la Galați au fost proteste faţă de noile restricţii de circulaţie impuse de Guvern începând din weekend. Oamenii au strigat „Libertate", „Ieşiţi în stradă" şi au blocat circulaţia pe strada Brăilei.

În Bucureşti, în Piaţa Universităţii, sute de oameni s-au adunat să protesteze faţă de restricţiile impuse de autorităţi. Participanţii la protestul spontan nu au purtat măşti şi au scandat lozinci anti-guvernamentale şi împotriva restricţiilor.

Proteste de acest fel au fost și în Pitești, în Arad și în alte orașe mari ale țării.

Lideri ai protestului le-au transmis participanţilor că amenzile pe care le vor primi nu sunt legale. Diana Șoșoacă scria pe pagina sa de FB, în jur de miezul nopții.

„Nu puteti fi opriti sa mergeti pe strada, sa va deplasați intre localități in niciun interval orar. Arestul la domiciliu nu poate fi instituit decat de o instanta de judecata, nu de Arafat!

Luis Lazarus si cu mine ne-am plimbat prin București dupa ora interzisă. Erau doar prostituate, cativa polițiști si jandarmi. Spitale goale, ambulante in repaos! Nimeni in Bucuresti. Ulterior, după ce le-am arătat oamenilor ca pot iesi, au ieșit si oamenii din București! Bravo, Bucuresti! Iesiti din case! Imboldul vi l-am dat!"
Politicienii puterii, liniște totală
Spre deosebire de senatoarea Șoșoacă, aleșii vizați de proteste nu au reacționat. Deși, în mod normal, sunt foarte prezenți pe rețelele de socializare, nici premierul Cîțu, nici ministrul Vlad Voiculescu și nici Raed Arafat nu au scris nimic. Abia luni dimineață Florin Cîțu a avut o reacție.

Duminică, prima zi de restricții
Conform Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, restricţiile au intrat în vigoare duminică, 28 martie, de la miezul nopţii.

În localităţile care au rata de incidenţă cumulată a cazurilor de COVID-19 sub limita de 7,5 la mia de locuitori, circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este interzisă în intervalul
orar:

22.00 – 5.00 în zilele de luni până joi;

20.00 – 05.00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

Bucureştenii trebuie să prezinte fie legitimaţia de serviciu/adeverinţa eliberată de angajator, fie o declaraţie pe propria răspundere.

Pentru verificarea deplasărilor în interes personal se prezintă declaraţia pe propria răspundere, completată în prealabil. Pentru deplasarea către centrul de vaccinare, persoanele sunt obligate să
prezinte dovada programării.

Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidenţă cumulată pe o perioada de 14 zile scade sub 3,5/1.000 de locuitori.

Potrivit noilor restricții aprobate de Guvern pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus, magazinele vor fi închise de la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mia de locuitori, iar acolo unde incidența este mai mare de 7,5 cazuri la mie, măsura se va aplică pe tot parcursul săptămânii.

Video aici https://www.cotidianul.ro/proteste-la-guvern-fata-de-arafat-si-guvernul-citu/

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.