Mai exista autoritati? Masuri, legi? Prahova a ajuns Vestul Salbatic: masini atacate cu pietre, la drumul mare. Se intampla in Plopeni

Publicat in Eveniment 22 Martie 2021 5902 ori
Google+ WhatsApp
Mai exista autoritati? Masuri, legi? Prahova a ajuns Vestul Salbatic: masini atacate cu pietre, la drumul mare. Se intampla in Plopeni
Mai exista autoritati? Masuri, legi? Prahova a ajuns Vestul Salbatic: masini atacate cu pietre, la drumul mare. Se intampla in Plopeni

Un incident în care mai multe maşini au fost atacate cu pietre de localnici a fost raportat recent în localitatea Plopeni Sat, din comuna prahoveană Dumbrăveşti. Poliţia şi autorităţile spun că autorii sunt nişte copii, că fenomenul se tot repetă şi că iau măsuri pentru creşterea gradului de siguranţă în zonă.

Fenomenul se petrece pe marginea Drumului Judeţean 102, cel care face legătura între Plopeni şi Slănic, la ieşirea din Plopeni Sat, într-o zonă în care se află o comunitate numeroasă de romi, unii dintre ei având case improvizate în vecinătatea albiei pârâului Mislea. Cel mai recent incident de care ştim noi a fost semnalat joi, când şi pe un grup de Facebook dedicat şoferilor din Prahova a fost transmis un avertisment pentru conducerea cu prudenţă pe acest tronson. Însă autorităţile spun că incidentul de joi nu este singular.

Contactat de "Telegrama", primarul comunei Dumbrăveşti, Dorin Răducanu, ales în funcţie în toamnă, a declarat că şi în trecut au mai existat probleme în aceeaşi zonă, cauzate de nişte puştani needucaţi. "Imediat ce va fi aprobat bugetul local pe acest an voi demara un proiect pentru introducerea unui sistem de supraveghere video în această zonă", ne-a declarat edilul. De altfel, şi în campania electorală Dorin Răducanu reclamase că vechea administraţie a montat camere video prin toată comuna, mai puţin în Plopeni Sat, acolo unde există o rată de infracţionalitate mai mare şi ar fi fost cea mai mare nevoie.

La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au precizat pentru "Telegrama" că la ultimul incident nu au găsit autorii, însă în alte cazuri - încheiate fără victime, cel mult cu pagube materiale minore - au mai intervenit în zonă, identificând autorii şi, cum aceştia erau minori, sancţionând contravenţional părinţii pentru nesupraveghere. Mai mult, conducerea IPJ Prahova anunţă că a luat măsura de intensificare a frecvenţei patrulărilor în această zonă, cu semnalele luminoase pornite, mai ales la schimburile doi şi trei, pentru a descuraja actele de violenţă, precizând totodată şi că a luat act de planurile autorităţilor locale de amplasare a unor camere de supraveghere.

Sursa Telegrama.ro

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.