O închisoare cu regim de maximă siguranță va fi construită lângă Ploiești

Publicat in Eveniment 19 Martie 2021 8875 ori
Google+ WhatsApp
O închisoare cu regim de maximă siguranță va fi construită lângă Ploiești
O închisoare cu regim de maximă siguranță va fi construită lângă Ploiești

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a anunţat, vineri, că va demara procedura de achiziţie a serviciilor de proiectare pentru două închisori care vor fi construite în judeţele Prahova şi Vrancea, după ce în şedinţa de Guvern de miercuri au fost adoptate hotărârile pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi, notează G4Media.ro.

Potrivit unui comunicat al ANP, transmis Agerpres, după elaborarea proiectelor tehnice şi a detaliilor de execuţie, se va iniţia procedura de licitaţie publică pentru contractarea lucrărilor. Procedurile de licitaţie publică se vor posta şi în Jurnalul European de Achiziţii Publice.

Închisoarea din Prahova va fi construită la Berceni, lângă Ploiești, iar în Vrancea, la Unguriu.

Penitenciarul de lângă Ploiești va avea 1.000 de locuri cu regim de maximă siguranță și regim închis, în timp ce cel din Vrancea va avea 900 de locuri cu regim deschis și semideschis.

În Prahova, funcționeză în prezent două închisori, penitenciarul pentru femei de la Târgșorul Nou și penitenciarul din Ploiești, de pe strada Rudului. Niciunul nu are regim de maximă siguranță.

Proiectele sunt finanţate printr-un împrumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Conform ANP, construirea celor două penitenciare se înscrie în demersurile planificate pentru perioada 2020 – 2025 şi urmăreşte îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă pentru persoanele private de libertate, prin reducerea supraaglomerării şi asigurarea respectării celor mai bune practici internaţionale referitoare la infrastructură şi regim de detenţie.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.