Aproape 60 de medici din ”Județean” Ploiești, infectați cu noul virus. Manager: ”Nu s-au infectat în secțiile de COVID”

Publicat in Eveniment 25 Noiembrie 2020 2881 ori
Google+ WhatsApp
Aproape 60 de medici din ”Județean” Ploiești, infectați cu noul virus. Manager: ”Nu s-au infectat în secțiile de COVID”
Aproape 60 de medici din ”Județean” Ploiești, infectați cu noul virus. Manager: ”Nu s-au infectat în secțiile de COVID”

În Spitalul Județean de Urgență (SJU) Ploiești au fost 59 de medici care s-au infectat cu SARS-CoV-2, 198 de asistenți medicali, 92 de infirmiere/îngrijitoare, 22 de brancardieri și 25 e angajați de la serviciul tehnic-administrativ, 25, a anunțat Bogdan Nica, managerul SJU Ploiești.

"Vă dați seama că 59 de medici care s-au îmbolnăvit a însemnat o presiune foarte mare pe ceilalți colegi. La un moment dat am avut o secție în care din șapte medici, patru erau izolați cu COVID-19 și unul carantinat. Volumul de încărcare pe medic a devenit infernal", a declarat Bogdan Nica, managerul Spitalului Județean Prahova, în timpul conferinței de presă organizată miercuri.

Nica a precizat că cei mai mulți dintre medici și asistenți nu s-au infectat cu noul coronavirus în secțiile unde era tratați bolnavii COVID-19, ci în secțiile "curate". De vină ar fi testele PCR care nu depistau la timp virusul în rândul pacienților.

"Marea majoritate nu s-au infectat în secții le COVID-19, ci pe cele non-COVID-19. Să vă explic cum se îmbolnăveau oamenii pe secții. Bolnavul venea și își făcea testul PCR, nu avea test pozitiv, era internat cu test negativ pe secție curată, iar după două, trei zile dezvolta niște simptome sugestive pe definița de caz. Era din nou testat și era găsit pozitiv. Se făcea anchetă, se izolau bolnavii...Am avut și 12 bolnavi pozitivi care inițial au fost negativi", a explicat Nica.

Managerul SJU Ploiești a explicat că, odată cu omologarea testelor rapide, care permit depsitarea virusului în câteva zeci de minute, problema internării pacienților cu teste "fals negative" a fost rezolvată. "Omologarea acestor teste rapide permite unui spital să trieze mult mai eficient atât personalul care intră în tură dar mai ales bolnavii. Aceste teste se vor face repetitiv, din două în două zile. Cu aceste teste am liniștit și personalul mediu. Mulți refuzau să intre și-au dat și foarte mulți demisia, mai ales cei care au avut rude cu probleme foarte mari de sănătate", a precizat Bogdan Nica.

Sursa Ziarul Incomod

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.