Alte cinci unități de învățământ din Prahova au trecut la scenariul roșu

Publicat in Eveniment 07 Octombrie 2020 3024 ori
Google+ WhatsApp
Alte cinci unități de învățământ din Prahova au trecut la scenariul roșu
Alte cinci unități de învățământ din Prahova au trecut la scenariul roșu

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a reanalizat situația ratei infectărilor, în localitățile din Prahova, și a discutat solicitările venite din partea consiliilor de administrație ale unor unități de învățământ, privind trecerea la Scenariul 3 (organizarea cursurilor exclusiv on-line), ca urmare a confirmării unor cazuri de coronavirus în rândul elevilor sau al personalului sua pe fondul creșterii incidenței cazurilor, în localitățile respective.

"Pentru Grădinița cu program prelungit nr.5 Vălenii de Munte (structură a Grădiniței nr.1 Vălenii de Munte), Școala Sanitară Postliceală «Regina Maria de România» Ploiești (anul al III-lea, specializarea: asistent medical generalist), Școala Primară Concordia Ploiești, Școala Gimnazială I.A.Bassarabescu Ploiești (o clasă de-a VI-a) și Liceul Tehnologic «Sfântul Apostol Andrei» Ploiești (o clasă de-a VIII-a) se dispune suspendarea cursurilor școlare organizate în modalitatea «față în față» și trecerea la Scenariul 3 (participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online), la propunerile consiliilor de administrație ale unităților de învățământ, avizate de Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Direcția de Sănătate Publică Prahova, pe o perioadă de 14 zile de la apariția cazurilor confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, identificate fie în rândul personalului angajat atât didactic, cât și nedidactic, fie în rândul elevilor", a anunțat Prefectura Prahova.

De asemenea, ca urmare a creșterii ratei de infectare în comună, Școala Gimnazială nr. 1 Telega se află în Scenariul 2, până la finalul acestei săptămâni, ceea ce presupune organizarea activităților didactice prin participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie şi venirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

CJSU a mai dispus, pentru Școala Profesională Bălțești și Grădinița cu program normal Popești (structură a Școlii Gimnaziale „Prof. Oprea Mihai" Negoiești), desfășurarea, în intervalul 06.10.2020 – 09.10.2020, a activităților didactice prin participarea zilnică a tuturor elevilor în unitatea de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie (Scenariul 1), la propunerile consiliilor de administrație ale unităților de învățământ, avizate de Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Direcția de Sănătate Publică Prahova. Cele două unități au funcționat, până acum, în Scenariul 3.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.