Iresponsabilitate sau rea-credință? Conf. Univ. Dr. Nina Mocănașu: SUNTEM EXPUȘI ȘI ÎMBOLNĂVIȚI CU BUNĂ ȘTIINȚĂ!

Publicat in Eveniment 27 Septembrie 2020 333 ori
Google+ WhatsApp
Iresponsabilitate sau rea-credință? Conf. Univ. Dr. Nina Mocănașu: SUNTEM EXPUȘI ȘI ÎMBOLNĂVIȚI CU BUNĂ ȘTIINȚĂ!
Iresponsabilitate sau rea-credință? Conf. Univ. Dr. Nina Mocănașu: SUNTEM EXPUȘI ȘI ÎMBOLNĂVIȚI CU BUNĂ ȘTIINȚĂ!

Este incredibil ce decizii iau autoritățile politice și medicale. Până acum, nimeni nu avea voie, cu temperatura peste 37,3 grade Celsius, să intre într-un spital sau într-o instituție publică, chiar și în anumite magazine. Totul pentru sănătatea noastră, ne garantau Orban. Arafat și Tătaru.

Doar că, atunci când este vorba de interese politice, STUPOARE: potențialii bolnavi de Covid-19, cu temperatura peste 37,3 grade, au voie să intre în secțiile de votare. Ba, mai mult decât atât, au prioritate la cabina de vot, cu riscurile de rigoare: amplificarea ratei de infectare cu Covid-19, la nivel național.


De ar face așa ceva autoritățile? Sunt cu totul și cu totul iresponsabile sau vor să țină acasă votanții în vârstă, care nu fac parte din bazinul lor electoral, speriindu-i cu posibilitatea de a da nas în nas cu un SIMPTOMATIC cu Coronavirus? E o întrebare de baraj, nu-i așa? Iar dacă, după alegeri, din cauza acestei decizii stupefiante va crește exponențial numărul de îmbolnăviți, tot ei vor bloca țara cu o nouă Stare de Urgență, acuzând poporul că e iresponsabil și nu ține cont de regulile de protecție… Țară de nebuni, ce mai!ATENȚIE, ca să înțelegeți bine: o școală se poate închide imediat dacă sunt descoperiți 2-3 infectați de Covid, fie ei și asimptomatici, adică cât se poate de sănătoși. Dar când e vorba de alegeri politice, cei care pretind că ne apără sănătatea au altă filozofie. Chiar dacă vor fi și 10.000 de oameni cu temperatura de 38℃ care vor veni la secțiile de votare din țară, deci potențiali bolnavi SIMPTOMATICI cu Covid-19, statul le va da voie să voteze, printre milioanele de oameni sănătoși prezenți la urne. Vă imaginați că este posibilă o asemenea decizie? Cică totul e în regulă!!!

Și ca să înțelegeți cât de mare este porcăria, vă invit să citiți, mai jos, scrisoare trimisă către site-ul Certitudinea de Conf. Univ. Dr. Nina Mocănașu, președinte de secție la o secție de votare din București, în sectorul 6:

„Știați că sărăcia schimbă caractere? Am constatat că până și cei mai verticali oameni, din cauza situației economice incerte, ajung să se vândă pe nimic, punându-și în pericol sănătatea.

Particip, pe 27.09. 2020, la alegeri, ca președintă la o secție de votare din sectorul 6. Am o experiență didactică de zeci de ani și sunt sociolog . Din păcate, ca de fiecare dată, respectul față de oameni este zero, iar asumarea unei situații pe principiul sincerității este tot zero.

Am participat marți, 22.09.2020, la formarea (pregătirea) obișnuită a comisiei, unde ni s-a spus foarte clar că alegătorii vor fi termoscanați iar cei cu temperatura de peste 37.3 grade nu vor intra în secțiile de votare. Ceea ce, din punct de vedere al reglementărilor în vigoare, este corect. Nu discut despre corectitudinea în sine a acestor reglemetări, este altă discuție… Menționez că, pentru asimptomaticii aflați în carantină,  există varianta urnei mobile.

Pe 25.09.2020, uitându-mă la Antena 3, aflu că cei cu temperatura ridicată nu numai că vor avea acces în secțiile de votare, dar vor vota cu prioritate! Exasperată că această informație nu ni s-a dat la formare, pentru a decide în cunoștință de cauză dacă noi, membrii Comisiilor de vot, decidem dacă ne expunem sau nu riscului, accesez un număr de telefon al unui șef/ jandarmerie și răspunsul inițial a fost: „Dacă dvs. vă uități la Antena 3, eu nu mă uit”. „Bine – îi spun eu – dar se uita ceilalți și vor lua informația ca atare”.

Apoi sun la BEC (Biroul Electoral Central) și cer să vorbesc cu cineva care răspunde de sectorul 6. Mă informează un domn judecător că Ordinul 1594/16.09.2020 precizează că persoanele cu febră au acces prioritizaț, așadar noi suntem obligați să-i primim…

Până acum, copiii/ elevii și adulții care, având febra, nu aveau acces în școli, piețe, supermarketuri, magazine, mall-uri – erau întorși din drum.Vă întreb, doamnelor și domnilor, cât se mai poate minți în țară noastră,  cât de mare e doza de nepăsare,  lipsa de respect?

Deși Ordinul 1594 era în vigoare de pe 16.09.2020 și personalul de la BEC știa asta,  pe 22.09.2020, când nouă ni s-a făcut informarea, nu ni s-a spun nimic.

AȘADAR NOI, CEI PREZENȚI ÎN  SECȚIILE DE VOTARE, SUNTEM EXPUȘI ȘI ÎMBOLNĂVIȚI CU BUNĂ ȘTIINȚĂ!

Retoric, mă mai întreb: până când acceptăm compromisul, până când sărăcia ne mai dictează ziua de mâine?  Dumneavoastră puteți răspunde?”

Conf. Univ. Dr. Nina Mocănașu

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.