Galerie foto/ Val de actiuni in zonele aglomerate! Politisti, jandarmi, inspectori ISU, ITM, DSV si DSP au impanzit judetul

Publicat in Eveniment 05 Iulie 2020 1325 ori
Google+ WhatsApp
Galerie foto/ Val de actiuni in zonele aglomerate! Politisti, jandarmi, inspectori ISU, ITM, DSV si DSP au impanzit judetul

 

ACȚIUNI PENTRU VERIFICAREA RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECȚIE SANITARĂ ÎN ZONELE AGLOMERATE

Activățile de control, desfășurate în sistem integrat de echipele mixte formate din reprezentanți ai instituțiilor publice cu atribuții în domeniu, au continuat și în cursul zilei de ieri în scopul prevenirii, verificării și sancționării faptelor care duc la răspândirea virusului SARS-CoV-2 și încălcarea normelor privind contextul actual.

Astfel, aproximativ 400 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino“ al Județului Prahova, Direcției de Sănătate Publică Prahova, Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Prahova, Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova au desfășurat activități de verificare a respectării normelor legale impuse pentru perioada stării de alertă, în zonele de agrement și turistice aglomerate, cluburi, terase, centre comerciale, piețe, transport public.

În cadrul activităților au fost verificate 169 de obiective/locații, dintre acestea 109 societăți comerciale și 10 mijloace de transport în comun, fiind legitimate peste 450 de persoane și verificate în total 94 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 107 sancțiuni contravenționale, dintre care 11 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, 28 pentru fapte de natură economică, 69 pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială prevăzute de Legea nr. 61/1991, valoarea totală a amenzilor fiind de 75.600 lei.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost depistate 10 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală (nu au purtat masca de protecție), acestea fiind sancționate contravențional (avertisment) și o societate comercială care nu a respectat măsura privind suspendarea consumului produselor alimentare și al băuturilor alcolice și nealcolice, în spațiile comune de servire a mesei, din interiorul clădirilor.

În Bușteni, au fost depistate patru persoane care consumau băuturi alcoolice și nealcoolice în interiorul unei cafenele. Atât cele patru persoane, cât și administratorul societății au fost avertizați cu privire la respectarea măsurilor impuse prin Legea nr. 55/2020 și a actelor normative complementare, în contextul pandemiei de COVID-19.

Totodată, au fost executate și controale în trafic privind respectarea normelor de circulație rutieră pe drumurile publice, fiind aplicate peste 180 de sancțiuni conducătorilor auto care nu au respectat prevederile O.U.G. nr.195/2002.

Astfel, a fost depistat un bărbat care conducea un autovehicul pe drunurile publice, deși consumase băuturi alcoolice, rezultatul testării cu aparatul etilotest fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

Activitățile de acest gen vor continua, în perioada următoare efectivele și mijloacele tehnice din teren fiind suplimentate.

Mulțumim tuturor celor care au respectat normele specifice prevenirii și combaterii răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus și au înțeles importanța măsurilor de protecție sanitară.

sursa: comunicat IJP Prahova

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.