Vești bune! Toate țările în care poți călători vara aceasta și în ce condiții

Publicat in Eveniment 03 Iunie 2020 1643 ori
Google+ WhatsApp
Vești bune! Toate țările în care poți călători vara aceasta și în ce condiții
Vești bune! Toate țările în care poți călători vara aceasta și în ce condiții

Încet, încet, revenim la viața normală și ne putem gândi și la vacanțe. Vă spunem, mai jos, ce țări și-au deschis granițele și care sunt condițiile pentru a primi turiști români vara aceasta. Cam tot ce se știe în acest moment, pentru că situația se schimbă de la zi la zi. Dacă vom avea o informație nouă, vom actualiza acest articol.

GRECIA își va deschide porțile pentru turiști începând cu data de 15 iunie, fără test, fără declarație pe proprie răspundere și fără carantină. Restaurantele şi cafenele au fost redeschise încă din 25 mai, cu păstrarea distanţei sociale. Din 1 iunie, vor fi deschise camping-urile şi hotelurile, iar din 15 iunie toate spaţiile de cazare. Până sfârșitul lunii iunie, zborurile spre Grecia vor ateriza doar pe aeroporturile din Atena şi din Salonic, iar de la 1 iulie, zborurile din străinătate vor fi reluate pe toate aeroporturile din Grecia.

Mai jos aveți lista cu țările acceptate până acum de Grecia:

România, Albania, Australia, Austria, Macedonia de Nord, Bulgaria, Cehia, China, Croașia, Cipru, Danemarca, Elveția, Estonia, Germania, Finlanda, Japonia, Israel, Letonia, Liban, Lituania, Malta, Muntenegru, Noua Zeelandă, Norvegia, Coreea de Sud, Ungaria, Serbia, Slovacia, Slovenia.

Cele mai ieftine cazări din Thassos, le poți vedea AICI!

BULGARIA – de la 1 iunie, turiști din 29 de țări, printre care și România, pot vizita Bulgaria, fără a fi obligați să stea în carantină. Mai mult, ca să atragă cât mai mulți turiști, vecinii bulgari au dat o lege prin care vor oferi gratis șezlonguri și umbrele pe 23 din cele 132 de plaje de la Marea Neagră, restul de plaje vor acorda aceste facilități cu 50 la sută reducere, prețurile variind între 0,5 și 2,3 euro. Dacă nu vor respecta legea, agenții economici riscă o amendă de 25.000 de euro. La intrarea în Bulgaria, veți completa o declarație pe proprie răspundere prin care vă angajați să respectați măsurile igienico-sanitare ale țării. Formularul pentru a călători în Bulgaria îl găsești AICI , dar și alte condiții de călătorie în Bulgaria.

Iată lista cu țările acceptate de Bulgaria în acest sezon estival:

România, Austria, Olanda, Germania, Polonia, Grecia, Danemarca, Estonia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Finlanda Cipru, Franța, Letonia, Croația, Lituania, Cehia, Luxemburg, Islanda, Norvegia, Liechtenstein, Elveția, San Marino, Andorra, Monaco, Vatican, Serbia și Macedonia de Nord.

Atenție! Românii care vor călători până pe data de 15 iunie în Bulgaria sau Grecia, la întoarcere, vor fi obligați să stea în carantină timp de 14 zile, au declarat oficialii români. Să sperăm, totuși, că această măsură se va ridica începând cu 16 iunie.

UPDATE: Guvernul tocmai a anunțat că românii care vor să se bucure de plajele din Grecia și din Bulgaria, după data de 15 iunie, nu vor fi obligați să stea în carantină 14 zile la întoarcerea în țară.

Vezi cele mai ieftine cazări pe plaja de la Nisipurile de Aur AICI!

CIPRU – De la 1 iunie, Cipru și-a deschis plajele și porturile (fără a permite însă debarcarea turiștilor de pe vasele de croazieră), precum și siturile arheologice. Abia din luna iulie, țara insulară va primi turiști străini, iar guvernul cipriot, ca să stimuleze turismul, a anunțat că, dacă un turist va contacta COVID-19 în Cipru, îi va plăti toate cheltuielile de spitalizare, dar și vacanța.

Vezi cele mai bune cazări pe plajă din Cipru, AICI!

ITALIA își va ridica restricțiile, treptat, pentru turiștii străini, începând cu data de 3 iunie. Autoritățile de la Roma se gândesc să ridice carantina pentru vizitatorii din cele 26 de state membre ale UE și din zona Schengen: Islanda, Liechtenstein, Norvegia si Elveția, dar și din Marea Britanie, Andorra, Monaco, San Marino și Vatican.

Vezi cele mai bune cazări din Roma AICI!

TURCIA se va deschide turismului intern, de la jumătatea lunii iunie, evident, cu măsuri de siguranță. Resorturile și hotelurile vor pune la dispoziția turiștilor măști la intrare, unde li se va lua si temperatura, iar celebrele bufete all inclusive sunt suspendate. Turiștii străini vor avea acces în Turcia, cel mai probabil, de la jumătatea lunii iulie.

Vezi cele mai bune cazări din Antalya AICI!

PORTUGALIA și-a deschis și ea granițele pentru turiști începând cu 1 iunie, fără să oblige vizitatorii să stea în carantină. Vor fi controale minime de sănătate, pe aeroporturi, la intrarea în țară. Plajele se vor deschide din 6 iunie, respectând distanțarea socială. În schimb, în insulele Madeira și în Azore, carantina de 14 zile este încă obligatorie, precum și testul de COVID-19.

Vezi cele mai ieftine cazări pentru plajă din Portugalia AICI!

SPANIA va fi gata să primească turiști străini din luna iulie, când se va ridica și carantina obligatorie de 14 zile. Și Insulele Canare – Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote… – vor fi prima destinație din lume care va primi turiști prin intermediul unui program-pilot, care presupune un pașaport de sănătate digital. Practic, îți descarci o aplicație – hi+Card- unde treci toate datele tale, iar compania aeriană va comunica la aterizare autorităților pasagerii care au imunitate. Insulele Canare vor fi deschise turiștilor începând cu 1 iulie. La fel și insulele Baleare care se străduiesc să atragă cât mai mulți turiști în condiții de siguranță și au impus reguli stricte de distanțare socială atât pe plaje, cât și în cafenele. Totuși, Spania se gândește încă dacă va face teste de Covid, în toate aeroporturile, pentru turiștii din țările UE și Schengen.

Vezi cazări ieftine în Barcelona AICI!

FRANȚA– își va ridica restricțiile de călătorie fără carantină pentru țările UE începând din 15 iunie, dar turismul internațional va fi reluat, cel mai probabil, la jumătatea lunii iulie. (foto: Marsilia).

Vezi cazări ieftine în Paris AICI!

DUBAI – Dubai-ul va primi turiști străini de la jumătatea lunii iulie, așa spun autoritățile. Deja luxoasele hoteluri din zonă, au oferte tentante, chiar și cu 60 la sută reducere, pentru cei care vor să-și petreacă vacanța în Emirate.

Vezi cele mai bune oferte de cazare în Dubai AICI!

ESTONIA – de la 1 iunie, Estonia primește turiști din 24 de țări europene, printre care și România, fără a-i ține în carantină. Guvernul Estoniei va permite vizitatorilor străini intrarea în țară, dacă aceștia nu prezintă simptome COVID-19 și dacă au petrecut cel puțin 14 zile în oricare dintre țările permise, înainte de a ajunge în Estonia. (foto: Tallin)

Vezi cele mai bune oferte de cazare în Tallin AICI!

ISRAEL – plajele s-au deschis din 20 mai, iar, de la 1 iunie, ministrul Sănătății din Israel a anunțat o serie de măsuri de relaxare printre care deschiderea teraselor, a atracțiilor turistice și a hotelurilor. Nu s-a anunțat încă data de la care Israelul va primi turiști străini, fără a fi nevoiți să stea în carantină 14 zile. (foto: Tel Aviv).

Vezi cele mai bune oferte de cazare în Tel Aviv AICI!

CEHIA– dă drumul la turism, iar noi, românii, suntem considerați ca venind dintr-o “țară verde” și nu vom avea nevoie de dovada unui test negativ pentru Covid-19. Din 15 iunie, cehii primesc turiști din 19 țări, printre care și România.

Vezi cele mai bune cazări din Praga, AICI!

CROAȚIA și-a deschis granițele pentru 10 țări din UE, fără restricții, dar, deocamdată, România nu este pe listă.

Lista țărilor acceptate de Croația: Cehia, Slovacia, Ungaria, Austria, Estonia, Lituania, Letonia, Polonia, Slovenia și Germania.

Dacă ne uităm și la destinațiile exotice, multe țări insulare au impus condiții dure și costisitoare pentru turiști. De exemplu, MALDIVE se va deschide pentru vizitatori începând cu data de 1 iulie, dar intrarea în țară se va face numai după efectuarea testului de COVID-19, care va fi plătit de turist, în jur de 100 de dolari. Mai mult, ai nevoie și de o viză turistică specială (100 de dolari) și de o rezervare pe minim 14 nopți la un resort care și-a obținut licența de “turism safe” de la guvernul maldivian.

Vezi cazări în Maldive AICI!

SEYCHELLES va da drumul la turism de la mijlocul lunii iulie pentru țări considerate sigure precum: Australia, Austria, Botswana, China, Croația, Grecia, Ungaria, Israel, Japonia, Luxemburg, Mauritius, Monaco, Namibia, Noua Zeelandă, Norvegia, Slovacia, Slovenia, Elveția și Thailanda. Noi, deocamdată, nu suntem pe această listă. La fel, și THAILANDA va deschide turismul internațional începând cu 1 iulie. (Foto: Insula North din Seychelles)

Vezi cazări pentru plajă din Seychelles AICI!

sursa: www.calatorinbascheti.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.