Pesta porcină africană schimbă tradiția! Prezența veterinarului a devenit OBLIGATORIE la sacrificarea porcilor

Publicat in Eveniment 18 Noiembrie 2019 839 ori
Google+ WhatsApp
Pesta porcină africană schimbă tradiția! Prezența veterinarului a devenit OBLIGATORIE la sacrificarea porcilor
Pesta porcină africană schimbă tradiția! Prezența veterinarului a devenit OBLIGATORIE la sacrificarea porcilor

Porcii nu mai pot fi sacrificați decât în prezența veterinarului! Noua regulă a intrat în vigoare săptămâna trecută, fiind vorba despre un ordin semnat de fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, la finalul mandatului, anunță Digi 24.

Reglementările fac parte din măsurile luate în contextul epidemiei de pestă porcină. Primăriile au fost înștiițate, iar autoritățile locale trebuie să-i înștiințeze pe gospodari că, pe lângă arzător și cuțite ascuțite, la tăierea porcului vor avea nevoie, neapărat, și de un veterinar! Problema este dacă prevederile ordinului pot fi puse în practică,mai ales în perioada aceasta, când se fac pregătirile pentru sărbători și în aproape fiecare gospodărie va fi sacrificat măcar un porc.

În Prahova, de exemplu, potrivit unei evidențe transmise de DSV, funcționau în jur de 50 de centre veterinare în care se putea face examenul trichineloscopic. Acestea, în mod evident, vor fi aglomerate inclusiv cu realizarea acestei analize.

Iar din acest sezon, medicii vor avea o nouă sarcină: de a supraveghea sacrificările propriu-zise.  Cu siguranță, vor fi mai mult de 50 cei care vor face acest lucru, dar numărul nu poate fi nici pe departe suficient comparativ cu miile de solicitări, probabil, care vor veni în decurs de câteva zile, înaintea Crăciunului.

sursa: www.telegrama.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.