SMV a donat un bust al regelui incoronat Ferdinand raionului Calarasi din R. Moldova

Publicat in Eveniment 12 Octombrie 2019 981 ori
Google+ WhatsApp
SMV a donat un bust al regelui incoronat Ferdinand raionului Calarasi din R. Moldova

Un bust al lui Ferdinand ca rege incoronat al Romaniei Mari s-a amplasat, astazi, in orasul Călărași, resedinta Raionului Calarasi din Republica Moldova, in prezenta autoritatilor locale si ale reprezentantilor SVM Ploiesti, condusa de ing. Mircea Cosma.

 

Bustul lui Ferdinand finalizeaza un concept lansat in anul 2015, privind realizarea in aceasta localitate a unui ansamblu de monumente destinat personalitatilor culturale si istorice ale poporului român. Din acest program mai fac parte busturile lui Stefan cel Mare, Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza, Ferdinand 1 si obeliscul dedicat eroilor anului 1918.


Pe linia reprezentării artistice a fost realizata din piatra alba de cosauti Poarta Statutului, identică cu cea din Targu Jiu. Totodată, au fost amplasate busturile lui Grigore Vieru, Eminescu, Sadoveanu. Lucrarile au fost realizate in parteneriat financiar intre SMV Ploiesti, care a donat 3 busturi si monumentul, Consiliul raional Călărași si Euroregiunea Prut Sirent Nistru.


Proiectul comun arata legăturile identitare ale poporului roman de pe cele 2 maluri ale Prutului, iar la aceasta ultima inaugurare au participat inclusiv parlamentari din România si R. Moldova, reprezentanti ai autoritatilor locale din 8 raioane, ai Institutului Cultural Roman "Mihai Eminescu" din R. Moldova, precum și o delegatie a Societății "Mihai Viteazul". 

In cadrul inaugurarii de azi, a fost lansat si volumul 1 din "Jurnalul Cavalerului", autor Mircea Cosma.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.