Alertă socială! Vei putea fi pus, cu forța, la muncă. Cum se poate așa ceva?

Publicat in Eveniment 10 Octombrie 2019 708 ori
Google+ WhatsApp
Alertă socială! Vei putea fi pus, cu forța, la muncă. Cum se poate așa ceva?
Alertă socială! Vei putea fi pus, cu forța, la muncă. Cum se poate așa ceva?

Instituţiile cu atribuţii în domeniul apărării, ordinii publice şi securităţii pot solicita persoanelor fizice apte de muncă să presteze servicii în interes public în caz de stare de asediu sau de urgenţă.

Românii apți de muncă pot fi chemați, începând cu data de 10 octombrie, să presteze munci în interesul public! Conform unei Ordonanțe de Urgență a Guvernului, instituţiile cu atribuţii în domeniul apărării, ordinii publice şi securităţii, pot solicita persoanelor fizice apte de muncă să presteze servicii în interes public în caz de stare de asediu sau de urgenţă, potrivit romaniatv.net.

„Instituţiile cu atribuţii în domeniul apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale pot concentra rezervişti pentru instruire şi îndeplinirea unor misiuni sau pot chema persoane fizice apte de muncă pentru prestări de servicii în interes public”, prevede nouul act normativ. În caz de necesitate, autorităţile vor avea dreptul să rechiziţioneze bunuri.

„Pe durata stării de urgență, instituită în temeiul art. 3 lit. b), autoritățile și instituțiile publice, operatorii economici și populația sunt obligate să respecte și să aplice prevederile legale speciale pe domeniu, precum și măsurile dispuse de autoritățile competențe”, se arată în actul normativ. Cei care nu vor respecta legea vor fi sancționati cu amendă de la 100 lei la 5.000 lei,în cazul persoanelor fizice, și de la 1.000 lei la 70.000 lei, în cazul persoanelor juridice.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.