Percheziţii în Prahova la contrabandişti de tutun

Publicat in Eveniment 02 Octombrie 2019 317 ori
Google+ WhatsApp
Percheziţii în Prahova la contrabandişti de tutun
Percheziţii în Prahova la contrabandişti de tutun

Poliţiştii efectuează, marţi, 69 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Călăraşi, Ilfov, Ialomiţa, Prahova la locuinţele unor persoane bănuite de comercializarea ilegală de tutun, precum şi la depozite şi la oficii poştale utilizate pentru livrarea tutunului prelucrat.

"În fapt, o grupare infracţională formată din cetăţeni bulgari şi români s-ar fi specializat în introducea în mod frecvent, în România, a unor cantităţi semnificative de tutun şi frunze de tutun, în baza unor documente de însoţire a mărfii, conform cărora se simulează documentar livrarea intracomunitară către societăţi comerciale din Polonia", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis AGERPRES.

În realitate, tutunul nu ar fi părăsit România, acesta fiind descărcat la diferite locaţii de pe teritoriul ţării, de unde ar fi transportat spre locul de prelucrare.

Potrivit sursei citate, tutunul frunze astfel adus în România, transportat şi prelucrat în locaţii clandestine, ar fi fost comercializat ulterior, folosindu-se, de regulă, un serviciu de curierat.

Tutunul mărunţit ar fi fost promovat pe internet, unde vânzătorul ar fi folosit numere de telefon ale unor cartele prepay pentru a face dificilă identificarea sa, se arată în comunicat.

Activităţile se desfăşoară în patru dosare penale instrumentate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa.

La acţiune participă poliţişti de la IGPR - Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, de la Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, de la inspectoratele de poliţie judeţene Călăraşi, Prahova, Ialomiţa, Ilfov, Giurgiu, de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi de la Secţia Regională de Poliţie Transporturi Bucureşti.

De asemenea, se acţionează împreună cu poliţişti de frontieră din cadrul IGPF - Direcţia de Combatere a Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere, cu funcţionari vamali din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor, inclusiv cu două echipaje mobile canine, inspectori de muncă din cadrul ITM Bucureşti şi ITM Ialomiţa.

Pentru monitorizarea căilor de acces rutier ale localităţii Fundeni, la acţiune participă trei echipaje din cadrul Serviciului Rutier Călăraşi.

"În cadrul Strategiei Naţionale de Ordine şi Siguranţă Publică 2015 - 2020, combaterea comerţului ilegal cu produse accizabile a devenit prioritate la nivel naţional din cauza pericolului pe care îl constituie pentru bugetul de stat. Astfel, protejarea bugetului de stat prin combaterea comerţului ilicit cu produse accizabile reprezintă o prioritate a structurilor specializate din cadrul Poliţiei Române", precizează IGPR. 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.