Percheziții de AMPLOARE în Prahova! O grupare infracțională formată din bulgari și români, destructurată

Publicat in Eveniment 01 Octombrie 2019 476 ori
Google+ WhatsApp
Percheziții de AMPLOARE în Prahova! O grupare infracțională formată din bulgari și români, destructurată
Percheziții de AMPLOARE în Prahova! O grupare infracțională formată din bulgari și români, destructurată

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice fac, marţi, 69 de percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Călăraşi, Ilfov, Ialomiţa, Prahova, la locuinţele unor persoane bănuite de comercializarea ilegală de tutun, precum şi la depozite şi la oficii poştale utilizate pentru livrarea tutunului prelucrat.

Potrivit IGPR, o grupare infracţională formată din cetăţeni bulgari şi români s-ar fi specializat în introducea în mod frecvent, în România, a unor cantităţi semnificative de tutun şi frunze de tutun, în baza unor documente de însoţire a mărfii, conform cărora se simulează documentar livrarea intracomunitară către societăţi comerciale din Polonia.

”În realitate, tutunul nu ar fi părăsit România, acesta fiind descărcat la diferite locaţii de pe teritoriul ţării, de unde ar fi transportat spre locul de prelucrare. Tutunul frunze astfel pătruns în România, transportat şi prelucrat, în locaţii clandestine, ar fi fost comercializat ulterior, folosindu-se, de regulă, un serviciu de curierat.  Tutunul mărunţit ar fi fost promovat la vânzare în mediul online, pe site-urile specializate în comerţul electronic, unde vânzătorul s-ar fi prezentat cu date de identificare, folosind numere de telefon ale unor cartele PrePay, pentru a face dificilă identificarea sa”, a transmis IGPR.

Activităţile se desfăşoară în 4 dosare penale instrumentate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa.

La acţiune participă poliţişti de la I.G.P.R.–Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, inspectoratele de poliţie judeţene Călăraşi, Prahova, Ialomiţa, Ilfov, Giurgiu,  Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Secţia Regională de Poliţie Transporturi Bucureşti.

De asemenea, se acţionează împreună cu poliţişti de frontieră din cadrul I.G.P.F. – Direcţia de Combatere a Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere, funcţionari vamali din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor, inclusiv cu 2 echipaje mobile canine, inspectori de muncă din cadrul I.T.M. Bucureşti şi I.T.M. Ialomiţa.

Pentru monitorizarea căilor de acces rutier ale localităţii Fundeni, la acţiune participă trei echipaje din cadrul Serviciului Rutier Călăraşi.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office