Școala din Ploiești unde elevii au grădină de legume și plante aromatice, seră și clasă în aer liber

Publicat in Eveniment 28 August 2019 1458 ori
Google+ WhatsApp
Școala din Ploiești unde elevii au grădină de legume și plante aromatice, seră și clasă în aer liber
Școala din Ploiești unde elevii au grădină de legume și plante aromatice, seră și clasă în aer liber

Un proiect inedit și în egală măsură ambițios ia naștere la Școala "Grigore Moisil" din Ploiești. "Țara Plăntăcioșilor" este realizat cu sprijinul Institutului de Cercetare în Permacultură din România, în cadrul Programului de finanțare "Creștem Grădinescu".

Echipa școlii și-a propus să realizeze o o sală de clasă în aer liber, seră, grădină cu legume, flori și plante aromatice, totul pentru ca elevii să se apropie de  natură, să învețe să o îngrijească și să se bucure de beneficiile oferite de acestea, în spații care vor putea fi utilizate, în egală măsură, și pentru relaxare sau joc.

Copiii au cules primele roade luna trecută și au organizat, cu acest prilej, Sărbătoarea Dovlecelului! Prima recoltă a fost sărbătorită cu limonadă asezonată cu mentă și roiniță proaspăt culese chiar din grădina lor.

Iar zilele trecute, chiar dacă sunt în vacanță, elevii nu au ezitat să meargă la școală, pentru a se bucura, din nou, de grădina lor dată. De această dată, s-au întâlnit pentru „Marea Sărbătoare a Busuiocului”, unde copiii au aflat informaţii interesante despre plantele aromatice, au citit legende despre busuioc, au cules şi au pregătit busuiocul pentru uscare, au preparat ulei aromatizat cu busuioc, au îngrijit grădina şi, evident, mai ales că afară era foarte cald, s-au răsfăţat cu limonadă.

Școala "Grigore Moisil" din Ploiești a fost singura din Prahova și una dintre cele 10 unități de învățământ, asociații și fundații desemnate câștigătoare, la nivel național, în cadrul primei runde de finanțare a proiectelor de grădini urbane comunitare prin Programul „Creștem Grădinescu”. Acesta este sponsorizat de Kaufland România și are alocat un buget total de 130.000 de euro. Bugetul maxim acordat pentru o  gradină urbană comunitară este de 10.000 euro, apelul în cadrul acestei secțiuni fiind lansat pe 29 martie 2019, în timp ce, pentru o fermă urbană (pentru care apelul va fi lansat în luna septembrie), finanțarea poate ajunge la 15.000 de euro.

Imaginile aici

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.