In liceul „Spiru Haret” Ploieşti pot intra drogaţii, beţivii, descreieraţii, numai presa nu!

Publicat in Eveniment 12 Februarie 2019 615 ori
Google+ WhatsApp
In liceul „Spiru Haret” Ploieşti pot intra drogaţii, beţivii, descreieraţii, numai presa nu!
In liceul „Spiru Haret” Ploieşti pot intra drogaţii, beţivii, descreieraţii, numai presa nu!

Nu, nu ne mai mirăm cum a putut să intre, la Colegiul Național “Spiru Haret” din Ploiești, în ziua de 29 ianuarie a.c., agresorul care a înjunghiat o profesoară de matematică! Nu ne mai mirăm de ce în anumite unități de învățământ – și aici facem referire, printre altele, și la sus-amintitul colegiu -, un recidivist ar putea să treacă precum “Vodă prin lobodă” de pază și, de ce nu?, să pună chiar o bombă! Nu de alta, dar ieri am fi putut intra fluierând în curtea instituției, la câtă bulibășeală se crease între orele 12:45 și 13:00.


Bulibășeală fiindcă unii dintre elevi ieșeau de la ore, iar alții, care învățau după-amiaza, încercau să intre la ore. Iar pentru defluirea și, respectiv, afluirea acestora, s-a deschis și poarta mare!

Ce căuta însă presa la poarta instituiției? Venise ca urmare a unui anunț postat pe site-ul colegiului prin care se specifica faptul că între 12:45 și 13:00 urma să aibă loc , sub genericul “Solidaritate în apărarea vieții”, un protest. Anunț în care se scrie, printre altele, faptul că profesorii de la respectivul colegiu au rămas “muți și consternați așteptând răspunsuri din partea autorităților la evenimentul desfășurat în data de 29. 01.2019”, eveniment care, vă reamintim, înseamnă înjunghierea unei profesoare chiar în fața cancelariei.


Serios, stimați membri ai conducerii Colegiului Național “Spiru Haret”? Ați rămas “muți și consternați”? Mai consternați am fost noi, ziariștii, care v-am plâns de milă! Și îi plângem de milă, în continuare, bietei profesoare.

Ion Duta


Întrebare: Ce a avut de ascuns conducerea Colegiului Național “Spiru Haret” de n-a permis accesul ziariștilor la un protest care, se pare, nici nu a mai avut loc? Atenție, am scris se pare! Cumva faptul că pe o singură cartelă de acces în incinta școlii pot intra chiar și 200 de elevi , după cum ne-a precizat Ion Duță (în foto) liderul Sindicatului “Școala Prahovei”? Ceea ce dă, de fapt, cale liberă și vreunui alt nebun care să mai comită vreo tragedie?!


Despre ce solidaritate se vorbește în comunicatul de presă, în contextul în care tot Ion Duță, stânjenit parcă, ne-a răspuns: “Nu, nu cred că acest protest și-a atins scopul. A fost mai degrabă o mare bulibășeală”.


Totuși, dați-ne voie să vă contrazicem, domnule Duță! Și-a atins mai multe scopuri. Primul ar fi bulibășeala amintită. Al doilea, faptul că unii dintre elevi au avut răgazul să râdă de ziariști, la modul: “Ce, bă, nu vă lasă să intrați?”. Mai lipsea să le scuipe și semințe în cap!


Firește, am primit și un răspuns oficial din partea conducerii – și pentru acest lucru chiar îi mulțumim domnului Ion Duță, care de trei ori a mers la “direcțiune” pentru a o convinge să ne lase să intrăm și de atâtea ori a fost refuzat. Știți care a fost acela? Protecția datelor cu caracter personal ale elevilor. Vai!

CSH - print

Și, apropo de protecția datelor cu caracter personal: cu aproximativ o oră înainte de anunțatul protest, am sunat la secretariatul colegiului, de unde am fost direcționați la, se pare, o doamnă care face parte din conducere. Ne-am prezentat, am spus la ce ziar lucrăm și ni s-a dat un răspuns, cităm din memorie: “Nu puteți să veniți la protest dacă nu v-ați anunțat prezența prin e- mail. Interlocutoarea noastră – deh, vorbim aici despre protecțía datelor cu caracter personal – nu și-a declinat identitatea.


Am revenit cu un nou telefon, iar secretara ne-a spus că am vorbit cu doamna…, care face parte din conducere. Nu-i dăm numele, că dacă dumneaei ține la protecția datelor, îi respectăm opțiunea. În schimb, ni s-a cerut să lăsăm numărul de telefon, pentru că urmează să fim contactați.
Așteptăm și-acum! Așa cum așteptăm răspunsul în

trebării pe care o repetăm: “Ce avea de ascuns conducerea școii în legătură cu protestul la care a refuzat prezența presei, cu atât mai mult cu cât, respectivul protest fusese anunțat public?”. Mai mult decât atât, proteste viitoare erau deja anunțate în alte 30 de școli din județ, având în vedere situația fără precedent înregistrată la colegiul ploieștean, ceea ce și justifica de ce această instituție a decis organizarea unei asemenea acțiuni.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office