De ce se plătește atât de prost pe litoral. Cât poți câștiga în 2018 dacă muncești la Marea Neagră

Publicat in Joburi 24 Mai 2018 1228 ori
Google+ WhatsApp
De ce se plătește atât de prost pe litoral. Cât poți câștiga în 2018 dacă muncești la Marea Neagră
De ce se plătește atât de prost pe litoral. Cât poți câștiga în 2018 dacă muncești la Marea Neagră
Cele mai mici salarii din România sunt, conform Institutului Naţional de Statistică, în domeniul hotelurilor şi restaurantelor. Astfel, în timp ce în IT salariul mediu net este de 6.689 de lei, cel mai mare din ţară, cei care muncesc în hoteluri sau restaurante au o medie a salariului de 1.541 de lei.
Paul Mărăşoiu, director de hotel şi specialist în industria ospitalităţii, spune că raportul INS s-ar putea să folosească informaţii neactualizate deoarece în ultimii doi ani salariile în domeniu au crescut. „Într-adevăr, turismul în general şi domeniul hotelier, cu precădere, a avut salarii mici. De ce lucrul acesta? Pentru că profiturile sunt foarte mici. Creşterile salariale din urmă cu cinci sau şase ani ar fi determinat închiderea unor afaceri mai mici. Dar 1.500 de lei net deja nu mai este un salariu nici măcar minim”.
Cu toate acestea, spune specialistul, putem admite că 1.500 de lei net ar putea primi un muncitor necalificat „care selectează gunoiul, de exemplu. Dar o cameristă nu are sub 1.900-2.000 de lei, un ospătar care îşi cunoaşte meseria are cam 2.500 de lei, iar un şef de sală are de la 3.000 de lei în sus. Mai jos de atât, la momentul acesta nu sunt salariile. Pentru că există şi o presiune a lipsei resurselor umane.”

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.