UPG anunţă un val de CONCEDIERI la începutul anului viitor

Publicat in Joburi 02 Octombrie 2014 1944 ori
Google+ WhatsApp
UPG anunţă un val de CONCEDIERI la începutul anului viitor
UPG anunţă un val de CONCEDIERI la începutul anului viitor

Modificările aduse legislației prin Legea educației naționale nr. 1/ 2011 le impun instituțiilor de învățământ superior să păstreze la catedră, chiar și când vine vorba strict despre asistenți universitari, numai absolvenți de programe de doctorat. Cei încadrați pe astfel de funcții au avut o perioadă de grație de patru ani pentru a face demersurile, în vederea îndeplinirii acestei condiții.

 

Astfel, în luna februarie, conducerea UPG va fi nevoită să renunțe la mai mulți angajați, potrivit telegrama.ro.

“Pe 11 februarie 2015 expiră această perioadă de grație, de patru ani, prevăzută de lege, până la care asistenții universitari ar fi trebuit să obțină titlul de doctori. Asta înseamnă că la acel moment va trebui să renunță, la nivelul UPG, la 16 persoane încadrate pe astfel de posturi, care nu îndeplinesc condiția legală. Ministerul Educației ceruse o derogare privind această reglementare, dar solicitarea nu a trecut de Ministerul Justiției. Asta înseamnă că în februarie rămânem fără 16 asistenți, din ce știm la momentul actual. Câțiva dintre ei ar putea obține titlul, între timp, dar 10 cu siguranță nu vor reuși să îndeplinească această condiție, deoarece nici măcar nu s-au înscris la doctorat”, a declarat rectorul UPG Ploiești, prof. univ. dr. ing. Mihai Coloja.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.