Romanii, campioni la cumparaturi online

Publicat in Joburi 22 August 2014 682 ori
Google+ WhatsApp
Romanii, campioni la cumparaturi online
Romanii, campioni la cumparaturi online

Mai mult de trei sferturi (77%) dintre consumatorii români caută informații online despre smartphoneuri sau tablete, iar 55% dintre ei cumpără online, clasându-se, astfel, înaintea britanicilor și belgienilor la acest capitol, relevă rezultatele studiului GfK Purchase Journey, dat publicității vineri.

 

 

 

Timpul mediu în cele patru piețe analizate (România, Marea Britanie, Rusia și Belgia) este de 52 de minute, britanicii fiind cei care petrec cel mai mult cu aceste cercetări, respectiv 70 de minute.

 

În clasament urmează românii, cu 63 minute, în vreme ce belgienii dedică 52 de minute, iar rușii cel mai puțin timp — doar 24 minute.

 

Studiul GfK arată că întregul proces de cumpărare variază de la un minimum de 15 zile în România, la 17 în Rusia și la 21 în Belgia. În Marea Britanie este aproape de două ori mai mare decât în celelalte piețe, cu o durată de 41 de zile.

 

În ceea ce privește frecvența vizitelor pe site-urile de vânzări online, belgienii petrec 2,5 minute pe un site, cu o medie de 21 de site-uri investigate. Dintre aceștia, sub o treime (32%) au cumpărat online.

 

De asemenea, în Marea Britanie media este de 7,7 minute timp petrecut pe site, la un număr de 9 site-uri vizitate și 42,5% rată de cumpărare.

 

Cea mai mare proporție de persoane care cumpără online (55%) se află în România.

 

În plus, românii vizitează, în medie, 8 site-uri, dedicând 7,8 minute fiecăruia, în timp ce Rusia are cel mai mic procentaj de achiziții online, de doar 19%.

 

Conform sursei citate, portalurile de social media au fost folosite de numai 6% dintre cumpărătorii din Rusia, de 8% în România, 14% în Marea Britanie și 22% în Belgia.

 

Purchase Journey este soluția GfK globală brevetată care oferă o perspectivă 360 de grade asupra procesului de cumpărare, prin îmbinarea analizelor privind atitudinile consumatorilor cu date de monitorizare a comportamentului lor în mediul online, obținute prin tehnologia LEOtrace.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.