Ce trebuie să facă absolvenţii din Prahova ca să beneficieze de ajutor de şomaj

Publicat in Joburi 13 Iunie 2014 2100 ori
Google+ WhatsApp
Ce trebuie să facă absolvenţii din Prahova ca să beneficieze de ajutor de şomaj
Ce trebuie să facă absolvenţii din Prahova ca să beneficieze de ajutor de şomaj

Absolvenţii de instituţii de învăţământ sunt informaţi de către AJOFM Prahova că, pentru a beneficia de prevederile Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurăilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, trebuie să se înregistreze la agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă din raza de domiciliu sau reşedinţă, ori la alti furnizori de servicii specializate pentru stimularea ocuparii fortei de munca, în termen de 60 de zile de la data absolvirii, ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, informeaza ziarul Republicanul.

 

 

 

Iată ce documente sunt necesare înregistrării în baza de date ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă:

 

-        Copie si original C.I./B.I.;

-        Copie si original act studii sau adeverinta absolvire;

-        Adeverinta medicala (cu mentiunea apt munca sau eventuale restricii medicale)

-        Cerere inregistrare (anexa 8 de la sediul agentiei).

 

După ce se înregistrează, absolvenţii beneficiază de:

 

•        Informare si consiliere profesionala - ansamblu de servicii care are ca scop evaluarea si autoevaluarea personalitatii in vederea orientarii profesionale, instruirea in metode si tehnici de cautare a unui loc de munca, tehnici de prezentare la interviuri de angajare etc

•        Medierea muncii - punerea in contact cu angajatorii care ofera locuri de munca vacante in acord cu pregatirea, aptitudinile si interesele lor. Locurile de munca, disponibile la nivel national, se actualizeaza zilnic si pot fi vizualizate pe site-ul www.anofm.ro, sectiunea Locuri de munca

•        Formare profesionala - asigura initierea, calificarea, recalificarea, perfectionarea si specializarea in diferite meserii solicitate pe piata muncii

•        Indemnizatia de somaj

Absolvenţii, care, intr-o perioada de 60 zile de la absolvire s-au inregistrat la AJOFM Prahova sau la alti furnizori acreditati, nu s-au incadrat in munca potrivit pregatirii profesionale, nu urmeaza o alta forma de invatamant, nu realizeaza venituri sau realizeaza venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta, pot solicita acordarea indemnizaţiei de şomaj.

 

Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se întelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.

 

Indemnizaţia de şomaj acordată absolventilor se plăteşte pentru o perioadă de 6 luni şi este în valoare de 250 lei, reprezentând 50% din valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare.

•        Completare venituri salariale

 

Absolventii, inregistrati la AJOFM, care se angajeaza cu norma intreaga pentru o perioada mai mare de 12 luni beneficiaza de o prima de incadrare in valoare de 500 lei. Acest drept se solicita de absolvent in termen de maximum 60 zile de la data angajarii.

 

Absolventii, care primesc indemnizatia de somaj, si se angajeaza cu norma intreaga pentru o perioada mai mare de 12 luni, in perioada de acordare a indemnizatiei, beneficiaza de o suma egala cu indemnizatia de somaj la care ar fi avut dreptul, pana la expirarea perioadei de acordare a acesteia, daca nu s-ar fi angajat. Acest drept se solicita in termen de maximum 60 zile de la expirarea celor 12 luni de la data angajarii.

 

•        Prime de mobilitate

 

Prima de incadrare- absolventii care, in perioada in care li se acorda indemnizatia de somaj, se incadreaza in munca intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 50 km de localitatea de domiciliu, beneficiaza de o prima de incadrare egala cu de doua ori valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data acordarii.

 

Prima de instalare - absolventii care, in perioada in care li se acorda indemnizatia de somaj, se incadreaza intr-o alta localitate si ca urmare a acestui fapt isi schimba domiciliul, primesc o prima de instalare egala cu de sapte ori valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data instalarii.

 

Pentru informaţii suplimentare, absolventii se pot adresa agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă din raza de domiciliu sau reşedinţă, astfel :

-        Pentru Ploiesti si zonele limitrofe

 

AGENTIA LOCALA PENTRU OCUPAREA FORTEI DE MUNCA PLOIESTI

ADRESA : Str. Nicolae Iorga nr. 1 , Ploiesti

Telefon/Fax : 0244/571390

-        Pentru Valenii de Munte si zonele limitrofe

 

PUNCT DE LUCRU VALENII DE MUNTE

           ADRESA : Str. Nicolae Iorga nr. 77 , Valenii de Munte

           Telefon/Fax : 0244/280339

-        Pentru Campina si zonele limitrofe

 

AGENTIA LOCALA CAMPINA:

ADRESA : Str. Maramures nr. 19 , Campina

Telefon/Fax : 0244/376001

        

In anul 2013, a beneficiat de indemnizatie de somaj un numar de 2271 absolventi.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.