Peste 700 de medici rezidenți nu pot intra pe piața muncii

Publicat in Joburi 12 Iunie 2014 1206 ori
Google+ WhatsApp
Peste 700 de medici rezidenți nu pot intra pe piața muncii
Peste 700 de medici rezidenți nu pot intra pe piața muncii

 

Medicii care au terminat de curând rezidenţiatul nu pot intra pe piaţa muncii din cauza Ministerului Sănătății care întârzie eliberarea unor documente necesare obţinerii certificatelor de liberă practică. 

 

 

Peste 700 de medici care au finalizat programul de rezidenţiat anul acesta riscă să rămână fără un loc de muncă din cauza birocraţiei, scrie evz.ro.

 

Cu toate că au susţinut examenul de specialitate în luna martie, Ministerul Sănătăţii întârzie să le semneze ordinele necesare obţinerii certificatelor de liberă practică. Mai exact, fără aceste acte tinerii medici nu au cum să profeseze în niciun cabinet sau spital ce se află în contract cu Casa de asigurări.

 

"Dat fiind faptul că pe 10 iunie 2014 s-au încheiat contractările cabinetelor şi spitalelor cu casele de asigurări, niciun furnizor nu poate angaja tineri specialişti. Ministerul, care era obligat să elibereze de două luni aceste acte, blochează potențiala angajare a peste 700 de medici!", a declarat Dan Pereţianu, preşedintele Camerei Medicilor din Bucureşti.

 

Până anul trecut, medicii primeau certificate de liberă practică de la Colegiul Medicilor încă din timpul rezidenţiatului.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.