Nicolescu cere schimbarea a trei directori Conpet

Publicat in Joburi 04 Aprilie 2014 1804 ori
Google+ WhatsApp
Nicolescu cere schimbarea a trei directori Conpet
Nicolescu cere schimbarea a trei directori Conpet

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, i-a solicitat luni directorului general al Conpet, Liviu Ilaşi, ca până la sfârşitul zilei să pregăteasca formele legale pentru demiterea a trei directori din cadrul companiei de stat, informeaza ziarul Adevarul.

 

 

 

 

Este vorba despre Narcis Florin Stoica - directorul general adjunct, Nicolae Dobromir - directorul Direcţiei de Operare şi despre Vasile Crişan - şeful Serviciului de Achiziţii şi Logistică. Măsura a fost luată în urma primirii mai multor sesizări în legatură cu deficienţele înregistrate în sistemul de achiziţii publice al Conpet. Acestea au fost semnalate în special în ceea ce priveşte organizarea licitaţiilor privind achiziţionarea serviciilor de transport pe calea ferată, contract cu o valoare de peste 10 milioane de euro.

 

„Încercările de favorizare a anumitor agenţi economici au început la jumătatea anului 2013“, se arată într-un comunicat al Departamentului pentru Energie, fără a da detalii despre companiile favorizate. Transportul pe cale ferată pentru Conpet a fost ani buni deţinut de către Grup Feroviar Român (GFR), deţinut de către omul de afaceri Gruia Stoica. Acesta se află în arest tocmai din cauza tentativei de a câştiga ilegal contractul de transport al mărfii la Complexul Energetic Oltenia.

 

Omul de afaceri este acuzat că i-ar fi dat avocatului Doru Boştină trei milioane de euro pentru a afla, prin intermediul acestuia, ce preţ cere CFR Marfă la licitaţia pentru transportarea cărbunelui în beneficiul Complexului Energetic Oltenia. Contractul se ridica la 470 milioane de lei pe trei ani. Potrivit presei, Conpet a organizat în decembrie 2012 o licitaţie care a fost câştigată de către GFR, dar aceasta a refuzat să mai semneze contractul. Ulterior, la reluarea procedurii, în octombrie 2013, CFR Marfă a contestat licitaţia pe motiv că au fost introduse câteva condiţii în plus faţă de caietul de sarcini. Pentru a nu rămâne în imposibilitatea alimentării, în luna noiembrie, Conpet a încheiat un act adiţional în valoare de 11,25 milioane lei GFR, în urma unei negocieri, potrivit unui anunţ de pe site-ul de licitaţii publice www.e-licitatie-ro.

 

În 2009, GFR a câştigat o licitaţie de 49 de milioane de euro pe trei ani pentru transportul ţiţeiului şi gazolinei pentru Conpet, iar CFR Marfă a fost descalificată de la licitaţie pe motiv că avea datorii la stat. Într-unul dintre aceste contracte câştigate, GFR a subînchiriat apoi către CFR Marfă. „Le solicit şi pe această cale tuturor angajaţilor Departamentului pentru Energie, dar şi salariaţilor de la oricare dintre societăţile la care departamentul exercită ăn numele statului român calitatea de administrator să-şi facă treaba cu profesionalism şi să-şi păstreze intactă integritatea.

 

Guvernul are o toleranţă zero faţă de cei care cred că pot dispune după bunul plac de banii companiilor de stat“, a declarat, în comunicat, ministrul Răzvan Nicolescu. Conpet este o companie de stat care operează sistemul naţional de transport pentru ţiţei, gazolină, etan şi condensat prin conducte şi cu vagoane-cisternă pe calea ferată, în scopul aprovizionării rafinăriilor cu ţiţei.

 

Din data de 5 septembrie 2013, acţiunile emise de companie se tranzacţionează pe Bursa de Valori Bucureşti. Prima demitere, la Elcen Nicolescu l-a destituit recent pe Dan Cetacli, managerul ELCEN, din cauza preţurilor mai pe care compania le plăteşte pentru gazul de import, mult mai mari decât cele plătite de Romgaz, o altă societate deţinută de stat. „Am Început cu ELCEN. Continuăm astăzi cu societatea CONPET. Nu vom ezita să luăm măsuri în toate acele cazuri în care există semnale privind încălcarea procedurilor legale“, a mai spus ministrul delegat pentru Energie. 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.