ANRE confirmă: Centralele termice vor avea viață grea

Publicat in Casa & Gradina 26 Septembrie 2017 1208 ori
Google+ WhatsApp
ANRE confirmă: Centralele termice vor avea viață grea
ANRE confirmă: Centralele termice vor avea viață grea

Constructorii de locuinţe noi trebuie să arate că au o soluţie eficientă de încălzire înainte să primească autorizaţia de construire.

 

Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a emis un comunicat de presă care spune că firmele ce construiesc locuinţe noi trebuie să vină cu un studiu în care arată că folosesc sisteme eficiente de încălzire, potrivit e-nergia.ro.

Iată partea din comunicatul ANRE referitoare la această chestiune: „Referitor la ecoul în media a chestiunii alegerii soluției de alimentare cu căldură a unei locuințe, dorim să facem cunoscut că în această problemă Legea nr. 372/2005, republicată în anul 2016, dispune la art. 9 că  prin certificatul de urbanism emis de autoritățile locale, în vederea obținerii autorizației de construire, se va solicita întocmirea unui studiu privind posibilitatea utilizării unor sisteme alternative de eficiență ridicată, în funcție de fezabilitatea acestora din punct de vedere tehnic, economic și al mediului înconjurător, ca parte a studiului de fezabilitate obligatoriu a fi depus pentru obținerea autorizației de construire. Sistemele alternative enumerate în lege sunt: sisteme descentralizate bazate pe surse regenerabile, sisteme de cogenerare/trigenerare, sisteme centralizate de încălzire sau de bloc, pompe de căldură, etc. Această cerință este obligatorie pentru clădirile noi/ansambluri de clădiri de tip  locuințe familiale, blocuri de locuințe, birouri, clădiri de învățământ, spitale, hoteluri, etc. specificate la art 6. alin. (1).

Prevederile proiectului de lege pentru completarea Legii nr. 325/2006 sunt supuse principiilor constituționale referitoare la neretroactivitate și nediscriminare, urmărind optimizarea funcționării serviciului public prin creșterea eficienței energetice, diminuarea riscurilor privind siguranța și sănătatea consumatorilor și  creșterea calității serviciului de alimentare cu energie termică pentru  ca acesta să rămână/să devină atractiv pentru consumatori”.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.