Băncile pregătesc alternative la programul Prima Casă

Publicat in Casa & Gradina 10 Februarie 2017 937 ori
Google+ WhatsApp
Băncile pregătesc alternative la programul Prima Casă
Băncile pregătesc alternative la programul Prima Casă

Gigi Marinel, director general adjunct al BRD a declarat, ieri, că banca încearcă să ofere o alternativă la Prima Casă, “nu cu aceleaşi caracteristici, dar ceva asemănător fiindcă sunt convins că toate băncile se gândesc în viitor, ce se va întâmpla când acest program nu va mai exista”.

Băncile pregătesc alternative la creditele prin programul Prima Casă, pregătindu-se astfel pentru momentul în care acesta nu va fi exista, a spus Gigi Marinel, director general adjunct al BRD, responsabil cu partea de retail şi IMM.

“Toate băncile mari au revizuit avansul pentru creditul ipotecar standard. Noi am fost un pic mai conservatori din acest punct de vedere şi am aşteptat să vedem decizia Curţii Constituţionale. Avem în ofertă credite cu un avans de 15%, dar în condiţiile în care clientul vine cu o garanţie suplimentară faţă de cea care constituie obiectivul creditului. Probabil că vom revizui aceste condiţii. În acest moment încercăm să construim o strategie în linie cu politica noastră de risc, dar în acelaşi timp să ne permită o creştere a producţiei de credite ipotecare clasice. Încercăm să oferim o alternativă la Prima Casă, nu cu aceleaşi caracteristici, dar ceva asemănător fiindcă sunt convins că toate băncile se gândesc în viitor, ce se va întâmpla când acest program nu va mai exista”, a declarat joi, Gigi Marinel, director general adjunct al BRD, responsabil cu partea de retail şi IMM.Acesta a spus că, valoarea unui credit prin Prima Casă este în jur de 35.000-40.000 de euro. “Sunt clienţi care cumpără pentru prima oară o locuinţă şi aici se încadrează. Probabil că va creşte această valoare medie. Pe când, la creditele clasice te poţi duce la 100.000 de euro. Strategia pe care o gândim este în funcţie de tipul de clienţi”, a adăugat Gigi Marinel.

Admin.R

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.