Compania IKEA recheamă încă un produs. Acesta a cauzat rănirea degetelor

Publicat in Casa & Gradina 24 Ianuarie 2017 874 ori
Google+ WhatsApp
Compania IKEA recheamă încă un produs. Acesta a cauzat rănirea degetelor
Compania IKEA recheamă încă un produs. Acesta a cauzat rănirea degetelor

IKEA le recomandă clienţilor care au cumpărat un şezlong MYSINGSÖ înainte de februarie 2017 să îl aducă la magazinul IKEA din Bucureşti, unde vor primi înapoi suma integrală plătită pentru produs sau îşi vor putea înlocui produsul, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei.

Ei precizează că, după spălarea materialului textil, există posibilitatea ca şezlongul să fie reasamblat incorect şi acest lucru să conducă la riscul de cădere sau de prindere a degetelor. IKEA a primit cinci sesizări legate de accidentări în care şezlongul MYSINGSÖ s-a prăbuşit în timpul folosirii, din cauza reasamblării incorecte. Toate cele cinci cazuri au dus la rănirea degetelor şi au necesitat îngrijiri medicale. Plângerile au fost raportate în Finlanda, Germania, SUA, Danemarca şi Australia.

Anterior, şezlongul MYSINGSÖ a trecut testele relevante la care a fost supus din punct de vedere mecanic, chimic şi cele specifice pentru produsele textile.

Imediat după primirea sesizărilor, reprezentanţii IKEA au iniţiat o investigaţie. Aceasta a condus la îmbunătăţirea design-ului pentru a preveni riscul de reasamblare incorectă şi de accidentare. Versiunea îmbunătăţită a şezlongului MYSINGSÖ va fi disponibilă în magazinele IKEA începând din februarie 2017.

Clienţii care au cumpărat şezlongul MYSINGSÖ înainte de februarie 2017 sunt invitaţi la departamentul Relaţii Clienţi din magazin pentru a returna produsul şi pentru a primi înapoi suma integrală plătită pentru produs. Dovada plăţii (bonul) nu este necesară.

Numărul şezlongurilor MYSINGSÖ care s-au vândut în magazinele IKEA din lume este de aproximativ 600.000 de bucăţi. Magazinul IKEA din Bucureşti a vândut 2.418, la preţul de 99,9 lei / bucata, fără a primi nicio sesizare de acest gen cu privire la acest produs.

Potrivit reprezentanţilor companiei, IKEA îşi cere scuze pentru inconvenienţele create de rechemarea acestui produs. IKEA este o companie de retail mobilier şi decoraţiuni, de origine suedeză, fondată în 1943 de Ingvar Kamprad. Marca IKEA a fost înregistrată în 1943, în Suedia. Majusculele din denumirea IKEA provin din iniţialele numelui fondatorului: Ingvar Kamprad, numelui fermei unde a crescut: Elmtaryd, şi numelui satului în care se găsea ferma: Agunnaryd. În august 2016, IKEA Group deţinea şi opera 340 de magazine în 28 de ţări sau teritorii, sub acord de franciză cu Inter IKEA Systems B.V. În timp ce alte peste 40 de magazine IKEA erau francize deţinute de alte companii decât IKEA Group.

Admin.R

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.