Cum asortezi perdelele. Trei reguli de baza

Publicat in Casa & Gradina 09 August 2016 1126 ori
Google+ WhatsApp
Cum asortezi perdelele. Trei reguli de baza
Cum asortezi perdelele. Trei reguli de baza

Există cateva reguli de baza atunci când alegi perdelele pentru fiecare încăpere, dar fiind faptul că trebuie să asortezi perdelele cu restul decorului din casă. Deși, la prima impresia pare simplu, trebuie să știi că nu-i foarte ușor să asortezi perdelele!

 

 

Prima și cea mai simplă regulă este să asortezi perdelele la culoarea pereților din cameră. Este cea mai comodă soluție care nu dă greș niciodată. Alege culoarea perdelelelor cu un ton mai deschise decât culoarea pereților. Dacă pereții sunt colorați perdelele trebuie să fie simple, iar în cazul pereților albi sau în nuanțe foarte deschise poți alege și perdele cu model în tesătură. Trebui să știi ca aceasta soluție va încărca vizual camera, în timp ce perdelele simple vor da impresia de spațialitate, mai ales dacă sunt în ton cu pereții.

asortezi perdelele

Cea mai complexă variantă de asortare a perdelelor și draperiilor presupune reflectarea tuturor nuanțelor din compoziția acestora în finisajele, mobilierul și decorațiunile prezente în încăpere. Dar asta înseamnă să alegi îmbrăcămintea pentru ferestre împreună cu celelalte elemente ale decorului, să știi de la bun început ce nuanțe vor predomina în cameră pe care o amenajezi. Acest tip de asortare îl vezi adesea în paginile revistelor de amenajări și decorațiuni care prezintă imagini cu interioare fără cusur, perfecte. Demersul este ceva mai complicat, iar ca strategie ține cont de culoarea predominantă din cametă care trebuie să fie culoarea secundară pe perdele. Culoarea secundară din cameră sau cea de accent poate să fie culoarea predominantă a perdelelor.

asortezi perdelele

O soluție de compromis este asortarea perdelelor cu cea a tapiseriilor din cameră. Soluția este foarte bună pentru camera de zi. Tapiseria canapelelor și a fotoliilor din living poate fi o bună sursă de inspirație pentru desenul, culoarea și stilul perdelelor. Contează însă în mod esențial materialele din care sunt făcute perdelele, desimea lor și lungimea acestora precum și dacă acestea sunt însoțite sau nu de draperii.

Pentru dormitor, poți recurge la asortarea draperiilor cu cuvertură de pe pat. Sau și mai bine, atunci când decizi să faci comandă de draperii, fă comandă și de o cuvertură/husă pentru patul din dormitor. În acest fel vei avea un set perfect asortat. O altă idee pe care o poți pune în aplicare în dormitor este asortarea setului de draperii cu tapițeria tăbliei de la capul patului, confecționând o husă nouă pentru această.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.