Cum să îţi transformi balconul într-o adevărată grădină GALERIE FOTO

Publicat in Casa & Gradina 16 Mai 2015 3889 ori
Google+ WhatsApp
Cum să îţi transformi balconul într-o adevărată grădină GALERIE FOTO
Cum să îţi transformi balconul într-o adevărată grădină GALERIE FOTO

Stai la bloc și singura metodă pentru o grădină spectaculoasă este balconul destul de îngust? Asta nu este o problemă. Poți crea micul tău Eden chiar pe balconul apartamentului. 

Nu este neapărat necesar să ai un spațiu mare pentru a avea o oază de liniște și relaxare chiar la tine acasă. Pentru "exteriorul" balconului, o soluție este să folosiți florile curgătoare clasice precum:

1. Mușcatele sunt plante perene cu flori viu colorate, ușor de întreținut și înmulțit; specia curgătoare este una din cele mai frumoase, potrivită pentru balcon sau terasă.

2. Petuniile sunt printre cele mai îndrăgite și populare flori, și sunt apreciate cel mai des în variantele multicolore. Petuniile înfloresc pentru o perioadă îndelungată de timp, existând și perioade de repaos în care le puteți susține cu fertilizatori și îngrășăminte. Petuniile există într-o mare varietate de culori, iar ultima creație a horticultorilor din Marea Britanie este petunia neagră, obținută prin multiple încrucișări ale unor petunii violet închis.

3. Campanula este o plantă delicată, cu flori mici, albe, bleu sau violet și crește sub formă de tufă bogată. Această plantă înflorește pentru o perioadă lungă de timp, și poate fi înmulțită prin semințe doar în luna august, prima înflorire urmând să aibă loc abia în anul următor. Campanula necesită udări moderate.

4. Begonia este o specie de plantă atârnătoare deosebită și cuprinde peste o mie de specii și varietăți. Florile sunt apreciate pentru strălucire și pentru inflorescențele bogate, culorile vii și frumos contrastante cu frunzele: albe, galbene, roșii sau roz. Begonia preferă lumina, dar nu și bătaia directă a razelor solare, și necesită apă multă, pentru ca substratul să fie umed în permanență. Puteți, de asemenea, să le pulverizați seara și dimineața, pentru a le menține umiditatea.

AD-Spectacular-Balcony-Garden-3
AD-Spectacular-Balcony-Garden-4
AD-Spectacular-Balcony-Garden-5
AD-Spectacular-Balcony-Garden-6
http://cdn.architecturendesign.net/wp-content/uploads/2015/05/AD-Spectacular-Balcony-Garden-7.jpg
AD-Spectacular-Balcony-Garden-9

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.