Proiect UNIC în România. Aşa arată casa care costă 1000 de EURO FOTO

Publicat in Casa & Gradina 20 Februarie 2015 Actualizat: 20 Februarie 2015 4360 ori
Google+ WhatsApp
Proiect UNIC în România. Aşa arată casa care costă 1000 de EURO FOTO
Proiect UNIC în România. Aşa arată casa care costă 1000 de EURO FOTO

Pentru cei interesaţi să îşi construiască o casă cu un buget rezonabil, un arhitect din România vine cu o soluţie cel puţin îndrăzneaţă: o casă de 75 de mp, care costă doar 1000 de euro.

Iată ce o face atât de specială:

Deşi peste Ocean conceptul de casă construită din paie este extrem de des întâlnit, la noi lucrurile sunt destul de noi pe piaţa construcţiilor de acest tip."Sunt interesat încă din perioada studiilor de proiectarea locuinţelor verzi. Am avut onoarea de a fi invitat de Harald Medboe şi Eirik Gram Frank doi prieteni norvegieni de la care am învăţat cum se contruieşte o astfel de casă din baloţi de paie. Dacă pentru occident un astfel de proiect are mai mult conotaţii ecologice, la noi ar putea deveni un proiect social datorită costurilor extrem de scăzute. Anul acesta o voi contrui pe prima la Baia Mare şi sper să am proiecte în curând şi la Braşov“, declara arhitectul Bogdan Mureşan.Deşi pare greu de crezut, case din paie sunt foarte rezistente. Nu le confundaţi cu cele din chirpici. Locuintele ridicate din baloţi de paie sunt solide şi eficiente energetic."Casele din paie rezistă mai bine de la un cutremur decât cele din beton, deoarece sunt elastice. Baloţii reprezintă şi o izolaţie perfectă, deci nu mai este nevoie şi alte adaosuri. Singura problemă este apa în exces. Rezistă la o infiltraţie de 19% apă în interiorul zidurilor. De asemenea acest case nu ard, deşi toată lumea se gândeşte la pericolul de incendiu. Au fost făcute teste. Oamenii pot încerca să dea foc unui balot de paie legat şi vor vedea că nu arde“, mai spune arhitectul.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.