NE ASTEAPTĂ VREMURI GRELE! Se va dubla preţul la ASTA

Publicat in Casa & Gradina 18 Iulie 2014 Actualizat: 18 Iulie 2014 2769 ori
Google+ WhatsApp
NE ASTEAPTĂ VREMURI GRELE! Se va dubla preţul la ASTA
NE ASTEAPTĂ VREMURI GRELE! Se va dubla preţul la ASTA

 

Preţul poliţei obligatorii de asigurare a locuinţei va creşte substanţial în următoarea perioadă. Este vorba despre scumpiri de până 100 la sută dar şi despre introducerea unei franşize. Informaţia a fost confirmată, pentru ECONOMICA.NET, de către directorul Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor(PAID)

Asigurarea obligatorie a locuinţei se va scumpi cu până la 100% iar o astfel de propunere se află deja pe masa Autorităţii de Supraveghere Financiară, au arătat, pentru ECONOMICA.NET surse apropiate situaţiei. Fără detalii în ceea ce priveşte dimensiunea creşterii, informaţia ne-a fost confirmată şi de către directorul PAID, Nicoleta Radu Neacşu.

“O majorare a preţului, introducerea unei franşize sau o combinaţie dintre cele două este absolut necesară pentru ca Pool-ul să îşi poată îndeplini obiectivele în continuare. Am propus ASF acest lucru încă de la finele anului trecut. Ţinem legătura permanent cu ASF pe acest subiect şi înţeleg că sunt deja mai multe variante de lucru. Nu vă pot divulga propunerea în ceeea ce priveşte creşterea preţului însă vă pot spune că franşiza ar trebui să fie între 5 şi 10% din daună”, spune directorul PAID.

Franşiza este un instrument des utilizat pe piaţa asigurărilor din România. Aceasta presupune că persoana asigurată îşi asumă o parte din potential daună dar şi faptul că nu va fi despăgubit pentru valori mai mici decât franşiza. În cazul poliţei PAID, care o acoperire de 20.000 de euro pentru locuinţele construite din materiale modern, introducerea unei franşize de 10% ar însemna că Pool-ul nu va achita daune mai mic de 2.000 de euro dar şi că, în cazul unei daune totale, PAID va plăti doar 18.000 de euro. Potrivit legii, toţi românii sunt obşligaţi să deţină o poliţă obligatorie de asigurare a locuinţei emisă de PAID în caz contrar riscând amenzi de până la 5 milioane de euro. Preţul poliţei este în prezent de 20 de euro şi acoperă riscurile de cutremur, inundaţii şi alunecaări de teren în limita a 20.000 de euro.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.