Cum să amenajezi un birou acasă?

Publicat in Casa & Gradina 22 Iunie 2022 Actualizat: 28 Iunie 2022 980 ori
Google+ WhatsApp
Cum să amenajezi un birou acasă?
Cum să amenajezi un birou acasă?

Atunci când sunt amenajate corespunzător, birourile de acasă permit multor oameni să lucreze mai eficient și, mai ales, mai confortabil. Dacă aveți un job pe care îl puteți face de acasă, atunci a avea un spațiu confortabil pentru a lucra devine mai important ca niciodată. Tot ceea ce aveți nevoie este o zona amenajată confortabil și dotată cu echipamentele necesare pentru a vă desfășura activitatea în mod eficient. 

Dacă doriți să va amenajati un birou acasă, următoarele sfaturi vă vor ajuta:

 

Alegerea spațiului

Dacă doriți sa nu fiți deranjat și să vă puteți concentra în timp ce lucrați, trebuie să vă instalați biroul de acasă într-un loc liniștit. În mod ideal, biroul trebuie amenajat separat de zona de locuit a casei. Doar așa nu veți fi deranjat în timpul orelor pe care vi le-ați rezervat pentru muncă. În cazul în care amenajarea locuinței dvs. nu vă permite acest lucru, este posibil să trebuiască să faceți un compromis, plasând zona de lucru în camera de zi sau în dormitor, de exemplu.

 

Încercați sa pozitionati biroului într-un loc cu lumină naturală, este o modalitate excelentă de a vă ajuta să vă simțiți mai activ și mai energic. Lumina naturală este, de asemenea, excelentă pentru bunăstarea dumneavoastră generală. Vă ajută să vă mențineți nivelul de vitamina D - un nutrient esențial care vă îmbunătățește somnul și vă ajută să fiți bine dispus. 

Cea mai neinspirată alegere pentru amplasare biroului este, de exemplu, în apropierea bucătăriei sau a holului, unde există o mulțime de lucruri care vă pot distrage atenția. Televizorul este un alt element care vă poate distrage atenția, așadar evitați amplasarea biroului în apropierea televizorului.

 

Dacă aveți un birou in living, separați-l de restul camerei cu un paravan sau cu un separator de camera tip raft, care vă oferă și spațiu de depozitare pentru diverse dosare sau lucruri de care aveți nevoie atunci când lucrați.

Alegerea mobilierului pentru birou

Alegerea unui mobilier confortabil și ergonomic pentru biroul de acasă nu este o alegere de lux. Veți petrece mult timp în acel birou, așa că mobilierul bine conceput și ergonomic este esențial pentru sănătatea dumneavoastră generală. Pe lângă faptul că vă protejează sănătatea, mobilierul ergonomic vă va ajuta să vă simțiți mai confortabil și, ca urmare, să vă concentrați mai bine.

 

Pentru a lucra confortabil, veți avea nevoie de un birou cu o suprafață de lucru de cel puțin 120×80 cm, pe care să vă puteți așeza cu ușurință monitorul, tastatura și imprimanta.

În ceea ce privește înălțimea biroului, aceasta este de obicei de 75 cm. Dacă nu vă place să stați într-o anumită poziție pentru perioade lungi de timp, alegeți un birou cu blat reglabil.

  

Munca de birou presupune să stați jos pentru perioade lungi de timp, așadar asigurați-vă că aveți în vedere și un scaun de birou, cu suport ergonomic. Investiția într-un scaun ergonomic de calitate, cu înălțime reglabilă, va fi răsplătită cu un spate fără dureri. Este special conceput pentru a susține corpul într-o poziție bună atunci când lucrați. Un scaun de birou ergonomic are mai multe părți reglabile, astfel încât să se potrivească în mod unic fiecărui utilizator și fiecare utilizator să poată sta confortabil în timp ce lucrează.

 

Depozitarea și organizarea spațiului

Găsiți soluția de depozitare potrivită pentru a vă ajuta să păstrați în apropiere toate lucrurile de care aveți nevoie. Toate documentele, materialele și accesoriile de birou trebuie să aibă un loc bine stabilit. Păstrați lucrurile pe care le folosiți frecvent în suporturi, chiar pe birou, iar cele pe care le folosiți mai rar le puteți așeza în sertare. Dar nu lăsați nici sertarele să devină haotice și folosiți și acolo organizatoare practice.

 

Spațiul de sub birou poate fi ocupat de un dulap cu sertare sau chiar de un seif, dacă natura activității dumneavoastră o cere. Dacă nu aveți suficient spațiu lângă sau sub birou, folosiți spațiul de deasupra acestuia. Nu doar rafturile sunt practice, ci și panourile sau organizatoarele de perete pe care puteți aranja multe lucruri în funcție de necesitățile dumneavoastră.

 

Adăugați o notă personală

Dacă adăugați o notă personală biroului dvs. de acasă, nu numai că veți avea o stare de spirit mai bună în timp ce lucrați, dar vă va ajuta să vă creșteți și productivitatea. Întotdeauna înconjurați-vă de obiecte personale care vă inspiră și vă motivează. Acest lucru vă va ajuta să vă simțiți mai confortabil și să depășiți cu ușurință unele dintre provocările muncii de acasă.

 

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.