Iata cum se instaleaza corect un filtru antimagnetita si anti-namol!

Publicat in Casa & Gradina 14 Iunie 2022 335 ori
Google+ WhatsApp
Iata cum se instaleaza corect un filtru antimagnetita si anti-namol!
Iata cum se instaleaza corect un filtru antimagnetita si anti-namol!

Cumpararea celor mai performante echipamente pentru a asigura confortul in propria locuinta reprezinta doar un prim pas. Dupa aceea, este nevoie sa te asiguri ca aparatele achizitionate vor functiona timp indelungat la capacitate maxima.

In cazul centralelor termice, o modalitate prin care poti realiza acest lucru este instalarea corecta a unui filtru antimagnetita, care va preintampina aparitia a numeroase probleme.

Ce este magnetita, cum actioneaza si cum ii poate fi detectata prezenta?

Cunoscuta si sub numele de magnetit, aceasta substanta face parte din grupa oxizilor de fier cu proprietati feromagnetice. De culoare neagra, cu un luciu mat, metalic, poate sa apara in instalatiile cu componente din otel si fonta, ca urmare a unor procese de oxidare produse din cauza conditiilor de temperatura, presiune si oxigen din fluidul termic.

Schimbatorul de caldura in care – din cauza ca nu este utilizat un filtru antimagnetita – se depune aceasta substanta nu mai poate functiona la aceeasi parametri de eficienta. Schimbul de caldura nu mai este realizat in mod optim, iar centrala incepe sa consume mai mult gaz, deoarece senzorii de temperatura ofera informatii incorecte.

Exista mai multe situatii in care iti poti da seama ca ai nevoie de un filtru antimagnetita pentru instalatia de incalzire. Cel mai frecvent intalnite sunt urmatoarele:

• centrala intra in avarie si nu mai functioneaza, iar problemele semnalate de display au legatura cu pompa de circulatie sau cu schimbatorul de caldura;

• consumul de gaz creste, ca urmare a unui randament scazut al centralei;

• caloriferele nu se mai incalzesc sau scot zgomote deranjante. Daca incerci sa le aerisesti, observi ca agentul termic are culoare inchisa;

• centrala termica nu produce apa calda sau agent termic la temperatura setata;

• robinetii instalatiei de incalzire sunt blocati si nu se mai pot nici deschide, nici inchide complet in situatii de urgenta.

Cum te ajuta instalarea unui filtru antimagnetita si anti-namol?

Singura modalitate prin care problema poate fi eliminata definitiv este montarea pe teava de retur a instalatiei a unui dispozitiv precum Cleanex HF1 cu lichid inhibitor. El va reusi sa indeparteze depunerile care contin fier in proportie de 100%.

Echipamentul se livreaza impreuna cu doi robineti de 3/4 pentru conectare la instalatie. Odata realizat acest lucru, isi va dovedi rapid inalta eficienta si, in plus, va oferi si posibilitatea adaugarii de substante inhibitoare in sistem, fara a fi necesare operatiuni aditionale.

La putin timp dupa instalarea unui filtru antimagnetita, utilizatorul centralei va observa o intreaga serie de beneficii, dupa cum urmeaza:

• eliminarea completa a magnetitei din instalatie;

• eliminarea costurilor de inlocuire a pieselor sau de revizie si spalare chimica a centralei ori a instalatiei de incalzire,

• realizarea unor economii suplimentare datorita asigurarii unui consum corect de gaze naturale pentru incalzire;

• confort sporit pentru toate persoanele care locuiesc in casa;

• scaderea considerabila a riscului de defectare a echipamentului pe durata anotimpului rece, chiar si in conditiile in care apar perioade extrem de geroase.

• intretinerea este facila, iar efectele pozitive se mentin pe termen lung.

Prin urmare, achizitionarea si instalarea unui filtru antimagnetita reprezinta una dintre cele mai inspirate decizii pe care le poti lua pentru confortul si starea de bine a ta si a celor dragi.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.